iPhone Dev Team brengt redsn0w untethered jailbreak voor iOS 4.2.1 uit (jailbreak)

Het iPhone Dev Team heeft redsn0w uitgebracht voor de untethered jailbreak van iOS 4.2.1.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

redsn0w testersHet iPhone Dev Team heeft zojuist hun ‘backup plan’ voor de untethered jailbreak van iOS 4.2.1 uitgebracht. Ze publiceerden een betaversie van redsn0w, waarmee je untethered je iPhone 4, vierde generatie iPod touch en iPad kunt jailbreaken. Je zult voor deze oplossing toegang moeten hebben tot de SHSH’s en IPSW van iOS 4.2 beta 3. Een oplossing van Comex die werkt met de SHSH’s van 4.1 volgt waarschijnlijk later nog. Ook is er nog géén Windows-versie van redsn0w 0.9.7b1 beschikbaar.

Ben je afhankelijk van de ultrasn0w-unlock, dan moet je deze nieuwe versie van redsn0w niet gebruiken. Ook als je een ander toestel hebt dan de drie die hierboven zijn genoemd, kun je deze nieuwe versie van redsn0w niet gebruiken. Wees je ervan bewust dat het om een oplossing gaat voor betatesters, dus er kunnen zaken misgaan.

Lees ook de instructies op het blog van iPhone Dev Team. Heb je twijfels of je genoeg kennis in huis hebt om de jailbreak uit te voeren: lees eerst onderstaand lijstje van relevante artikelen en verdiep je op het forum in de ervaringen van andere gebruikers. Ons advies: bij twijfel niet doen! Maak backups van sms-berichten, foto’s en andere content op je toestel dat je absoluut wilt houden.

musclenerd redsn0w

Het iPhone Dev Team zal na deze jailbreak aan de slag gaan met de unlock van de laatste baseband voor de iPhone 4. Deze zal naar verwachting voor medio januari verschijnen. Vervolgens zal alle aandacht gericht worden op het downgraden van de iPad-baseband. Deze is gebruikt voor de recente unlock van de iPhone 3G en 3GS.

redsnow-jailbreak

Voordat je begint moet je de volgende zaken weten:

  • Het gaat om een beta-testprogramma, dus niet geschikt voor beginners. Maak backups.
  • Gebruik deze versie van redsn0w niet als je afhankelijk bent van de ultrasn0w unlock.
  • Bluetooth werkt nog niet. Hieraan wordt gewerkt.
  • Ook andere zaken zoals YouTube werken nog niet goed, het springboard kan crashen.
  • De usbmuxd-software moet geïnstalleerd zijn op je Mac.

Verder heb je nodig:

  • iPhone 4, iPad of iPod touch 4G met iOS 4.2.1 (geen andere modellen)
  • Persoonlijke SHSH-handtekening voor iOS 4.2 beta 3
  • Het IPSW-bestand van iOS 4.2 beta 3
  • Mac OS X

Handleiding

Stap 1: Restore je iOS-apparaat met de officiële iOS 4.2.1 firmware. Jailbreak het daarna met redsn0w. Als je al eerder een tethered jailbreak op iOS 4.2.1 hebt uitgevoerd kun je deze stap overslaan.

Stap 2: Ga naar Cydia en controleer of de SHSH-handtekening voor iOS 4.2 beta 3 aanwezig is. Dit wordt bij het opstarten van de Cydia-app getoond, bovenaan in het startscherm met de regel ‘SHSH: iOS 4.2b3’ (en mogelijk ook andere firmwareversies). Hoe je je persoonlijke handtekening opslaat hebben we eerder uitgebreid uitgelegd.

Stap 3: Installeer usbmuxd op je Mac, pak het uit en start de Terminal-applicatie. Ga naar de folder python-client en voer in:
chmod +x tcprelay.py
Run ./tcprelay.py -t 22:2222

terminal

Stap 4: Download redsn0w 0.9.7 beta 1 en sluit je iOS-apparaat aan. Blader naar het IPSW-bestand van iOS 4.2.1. Redsn0w herkent de firmware en gaat van start.

redsn0w-succesStap 5: Klik op ‘Next’ en selecteer ‘Jailbreak Monte’. Je kunt nu iOS 4.2 beta 3 selecteren.

Stap 6: Schakel je iOS-apparaat uit maar laat deze verbonden met je computer. Ga naar de volgende stap en zet je iPhone in DFU-mode.

Stap 7: Er verschijnt nu een melding dat de actie succesvol is geweest. Zo niet, probeer je iPhone opnieuw in DFU-mode te zetten.

Mocht je behoefte hebben aan meer uitleg: een veel uitgebreidere handleiding is te vinden bij iClarified. Je kunt ook terecht in het forumtopic over redsn0w 0.9.7b1.

Lees ook:

Relevante achtergrondinformatie:

Voor support kun je terecht in het iPhoneclub jailbreak-forum. De reacties bij dit artikel zijn gesloten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 december 2010, 16:11
Categorie Jailbreak
Onderwerpen iphone dev team, jailbreak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.