iPhone Dev Team brengt grote update voor redsn0w uit (jailbreak)

Het iPhone Dev Team heeft een grote update uitgebracht voor redsn0w. Een doorbraak op het gebied van jailbreaken van iOS 6 zit er niet in, maar er zijn wel een hoop dingen verbeterd.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

ios 6 cydiaHet iPhone Dev Team heeft vannacht een grote update voor redsn0w aangekondigd. De jailbreaktool krijgt versienummer 0.9.15b1 en bevat een lange reeks nieuwe functies. Het wordt nu gemakkelijker om oudere firmware te restoren, ook als die niet langer gesigneerd worden door Apple. Mensen met een iOS-apparaat met A4-processor kunnen nu Cydia standaard installeren bij het uitvoeren van een tethered iOS 6-jailbreak, zonder dat ze met SSH bezig hoeven te gaan.


Je kunt voortaan van elke versie van iOS 5.x restoren naar elke andere versie (omhoog, omlaag of hetzelfde) op alle iDevices, zolang je maar beschikt over de juiste blobs. Handig om te weten: telkens wanneer een nieuwe set blobs wordt opgehaald van Cydia of Apple, zorgt redsn0w ervoor dat ze ook lokaal worden bewaard. In de toekomst zal dan ook eerst lokaal worden gekeken. Op de ATV2 kun je met redsn0w nu een tethered jailbreak uitvoeren, maar daarbij gaat het momenteel alleen om de SSH2 custom bundle. Cydia is nog niet beschikbaar.

De lijst met verbeteringen is langer dan we hier kunnen opsommen, dus neem een kijkje in de blogposting bij iPhone Dev Team. De tool is op tientallen punten verbeterd en bijgeschaafd, maar een grote doorbraak voor nieuwe firmware en nieuwe toestellen zit er niet in.

De jailbreak voor iOS 6 bevindt zich nog in beta en is nog niet klaar voor de meeste iDevices. Voor de nieuwere apparaten met A5- en A6-processor is nog geen jailbreak voor iOS 6 mogelijk omdat er nog geen bootrom exploits beschikbaar zijn. Voor oudere apparaten is alleen een tethered jailbreak mogelijk, wat inhoudt dat je bij elke herstart je apparaat opnieuw moet jailbreaken en Cydia handmatig moet installeren. Wie echt niet kan wachten en wel in is voor een avontuurtje, kan het met redsn0w proberen op een iPhone 3GS of iPhone 4.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

20 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.