iPhone-codeslot makkelijk te omzeilen in iOS 6

Via de noodoproepfunctie van de iPhone kun je het codeslot omzeilen en toegang krijgen tot de Telefoon-app. Dit ontdekte YouTube-gebruiker videosdebarraquito.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

CodeslotHet is mogelijk om voorbij het codeslot van een beveiligde iPhone te komen, door een serie aan handelingen uit te voeren binnen de noodoproepfunctie. Dit blijkt uit een videodemonstratie van YouTube-gebruiker videosdebarraquito. Door een paar keer een noodoproep te starten, deze te annuleren en de sluimerknop ingedrukt te houden, springt het iPhone-scherm opeens naar de Telefoon-app zonder dat je een viercijferige code hoeft in te voeren. De exploit werkt volgens de ontdekker op iOS 6.0.1, iOS 6.0.2 en iOS 6.1.

Vanuit de Telefoon-app heb je vervolgens toegang tot contactinformatie, telefoonnummers en Voicemail-berichten. Het lijkt niet mogelijk om informatie buiten de Telefoon-app te bekijken.

Apple heeft inmiddels erkend dat het probleem bestaat en een oplossing beloofd.

Men is er al vaker in geslaagd om via omwegen toegang te krijgen tot de Telefoon-app, en zo het codeslot te passeren. In 2010 bestond er een soortgelijke glitch in iOS 4.1, die werd opgelost in een volgende iOS-versie. Drie jaar daarvoor bleek het ook al niet heel moeilijk te zijn. Een jaar geleden ontdekte een Canadese blogger nog dat je vanaf het noodoproepscherm Facetime kon activeren met behulp van stembediening.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 februari 2013, 0:32
Categorie Achtergrond
Onderwerpen codeslot, exploit, noodsituaties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.