iKids week 25: Pien en Patrick, My Dolphin Show en A Cautionary Tail

In de rubriek iKids week 25 aandacht voor Pien en Patrick gaan vliegen (verhaal), My Dolphin Show (game) en A Cautionary Tail (verhaal).
Richard Borgman - · Laatst bijgewerkt:

My Dolphin Show logoHet was een week waarin ontzettend veel gebeurde in de App Store. Zo stond Mickey Mouse weer volop in de schijnwerpers in de opvolger van Where’s My Water. De bekende kinderappmaker Toca Boca bracht Toca Builders uit, een interessant bouwspel om creatief met blokjes in de weer te gaan. Ook beroemd spelbedrijf Sega deed een duit in het zakje met het populaire puzzelspel Puzzle Pirates. Maar daar houdt het kindervertier niet op. In deze editie van iKids is er aandacht voor het prentenboek Pien en Patrick gaan vliegen en komt My Dolphin Show aan bod, dat een grote hit is bij meisjes. De interactieve animatiefilm A Cautionary Tail heeft zelfs een heel serieuze boodschap voor de iets oudere kinderen.

Pien en Patrick gaan vliegen

Pien en PatrickVolwassenen vinden het misschien de gewoonste zaak van de wereld, maar voor kleine kinderen is vliegen een groot avontuur. Om de druk wat van de ketel te nemen en dit spannende evenement op speelse wijze voor te bereiden biedt Pien en Patrick gaan vliegen uitkomst. Deze app kun je omschrijven als een digitaal geïllustreerd prentenboek. Daar komen allerlei zaken aan bod die je tijdens een vliegreis kunt verwachten, zoals instappen en opstijgen. Het voordeel van een app is dat je het verhaal op verschillende manieren kunt beleven: je kunt het voorlezen aan je kleintje, je kunt het geluid aanzetten zodat het verhaal te beluisteren is en iets oudere kinderen kunnen hun leesvaardigheid oefenen. Het prentenboek kent ook interactieve elementen waar de kinderen zelf mee kunnen spelen. Pien en Patrick gaan vliegen is uitgevoerd met Nederlandse spraak en schermteksten. De app is een uitgave van uitgeverij Tante Bapp, dat andere vergelijkbare producten voor kinderen aanbiedt.

Ouders die graag meer willen weten over apps die ze voor, tijdens of na de vakantie kunnen gebruiken, kunnen terecht bij de iCulture Vakantiespecial.

Downloaden: Pien en Patrick gaan vliegen (€1,79, iPad, iOS 5.0+)

My Dolphin Show

My Dolphin ShowMy Dolphin Show is de app van een spel dat al eerder op internet was te spelen. Er was volgens de Nederlandse uitgever Spil Games met meer dan 100 miljoen speelsessies reden genoeg om het spel verder uit te breiden en het als volledige app aan te bieden in de App Store. In de gratis app vermaken kinderen het publiek door trucs uit te voeren met hun dolfijn. Veeg omhoog om de dolfijn uit het water omhoog te laten komen en laat hem dan knappe manoeuvres uitvoeren, zoals het aantikken van een bal of door een rubber band springen. Bij een mooie uitvoering ontvang je een uitbundige reactie van het publiek en een voorraad muntjes. Het virtuele geld kun je besteden aan leuke extra’s, zoals een geinige outfit voor je dolfijn. Deze outfits verbeteren de vaardigheden van je dolfijn, waardoor hij bijvoorbeeld hoger uit het water kan springen. Andere outfits zijn meer grappig bedoeld, zoals een bananenpak of een kreeftenkostuum. De gratis app heeft geen advertenties en maakt gebruik van in-app aankopen.

Downloaden: My Dolphin Show (gratis, in-app aankopen, universeel, iOS 4.3+)

A Cautionary Tail

A Cautionary TailA Cautionary Tail is vooral niet bedoeld voor de kleinste kinderen: de interactieve animatiefilm is spannend, Engelstalig en behandelt serieuze onderwerpen als pesten en het gevoel dat je anders bent dan de rest. De app is gebaseerd op de korte film A Cautionary Tail met beroemde actrice Cate Blanchett. De app gaat net als de bekroonde animatiefilm over een meisje dat geboren wordt met een staart die haar emoties toont. Haar ouders steunen haar, maar als ze opgroeit krijgt ze met de boze buitenwereld te maken. De app biedt naast het verhaal wat interactieve elementen zoals de gezinsauto besturen en een muur verven met je vingers. A Cautionary Tail is voor iets oudere kinderen niet alleen goede entertainment, maar ze leren in de app ook over acceptatie als je anders bent. Net als bij bijvoorbeeld Pixar-films is de app ook boeiend voor ouders, zeker voor wie van knappe en inspirerende animatiefilms houdt. Er wordt zelfs een kijkje achter de schermen gegund door acteur David Wenham, die laat zien hoe de stemmen worden ingesproken.

Downloaden: A Cautionary Tail (€4,49, iPad, iOS 4.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 augustus 2016, 11:03
Categorie Apps
Onderwerp ikids

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.