iPhone-bezitters stapten vooral over van Treo en SideKick

Volgens een onderzoek van NPD Research hebben nieuwe iPhone-bezitters een tienmaal zo grote kans dat ze voorheen een Palm Treo gebruikten en een driemaal zo grote kans dat ze klant waren bij Alltel en T-Mobile.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Palm Treo 680Een onderzoek van NPD Group geeft antwoord op de vraag welke telefoonbezitters nu eigenlijk naar de iPhone zijn overgestapt. Vooral bezitters van een Palm Treo-smartphone blijken de overstap te hebben gemaakt: early adaptors van de iPhone hebben een tien maal zo grote kans dat ze voorheen een Treo gebruikten, in vergelijking met kopers van andere mobiele telefoons. Ze hebben ook een driemaal zo hoge kans dat ze voorheen een T-Mobile-toestel gebruikten, zoals de populaire Sidekick.

Wat mobiele operators betreft, hebben Alltel en T-Mobile de meeste klanten verloren aan AT&T. BlackBerry-bezitters stapten minder vaak over naar de iPhone, voornamelijk omdat de iPhone geen goede ondersteuning voor zakelijke e-mail biedt. Volgens gebruikers is de iPhone erin geslaagd om de kloof tussen eenvoudige consumententoestellen (feature phones) en zakelijke smartphones te overbruggen.

NPD baseert haar iPhone Report op gedetailleerde demografische informatie over kopers en een analyse van gegevens over het hoe en waarom van de iPhone-aankoop, hoeveel kopers van operator zijn gewisseld, hoeveel mensen bij AT&T en bij de Apple Store hun iPhone hebben gekocht, enzovoort. Ze ontvingen enquetes van meer dan 13.000 consumenten die in de eerste dertig dagen een mobiele telefoon hebben gekocht. Daaronder waren meer dan 200 personen die een iPhone kochten. Volgens NPD zijn de gegevens representatief voor de totale populatie van de VS.

iPhone en Sidekick

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juli 2016, 9:56
Categorieën Achtergrond, iDevices
Onderwerpen npd, onderzoek, research, t-mobile

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.