iPhone-bezitters gaan massaal video kijken

iPhone-bezitters zijn meer dan andere telefoonbezitters geneigd om mobiel video te kijken. Na 10 dagen heeft 63% van de iPhone bezitters het al uitgeprobeerd.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iPhone videoBij ‘slimme’ telefoons zoals de iPhone is het altijd een probleem om gebruikers zover te krijgen, dat ze de rijkdom aan functies ook echt gaan gebruiken. Bij de iPhone lijkt dat te lukken: na tien dagen hebben al 63% van de gebruikers mobiele video gekeken.

Dat blijkt uit onderzoek van marktonderzoeker Interpret LLC. Het percentage van 63% is tweemaal zo hoog als bij bezitters van andere mobiele telefoons. Waar kijken ze dan zoal naar? Meer dan de helft heeft filmpjes van YouTube bekeken, terwijl 46% naar muziekvideo’s en eenderde naar nieuwsvideo’s en filmtrailers heeft gekeken. Mensen die geen iPhone bezitten hebben weinig interesse om tv-series en films te kijken, maar zodra ze een tv-serie of film op de iPhone hebben gezien, gaat een groot deel overstag. De iPhone-gebruikers zelf zijn bij voorbaat al overtuigd: 57% van hen gaat dat zeker doen of heeft het inmiddels al gedaan.

Meer cijfers zijn te lezen in het rapport van Interpret LLC.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 februari 2013, 14:49
Categorie Apps
Onderwerp video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.