iPhone 5 niet eerder dan september verkrijgbaar?

De iPhone 5 komt mogelijk niet in juni/juli op de markt maar pas in september, zo stelt een analist. Er zouden nog teveel onzekere factoren rondom de productie en toeleveranciers zijn.

iPhone 4Niet alleen met de nieuwe iPad zou Apple productieproblemen hebben die de lancering tot juni zouden kunnen vertragen. Ook de productie van de vijfde generatie iPhone verloopt naar verluidt niet geheel vlekkeloos waardoor het toestel mogelijk niet in juni of juli op de markt komt, maar pas in september. Dat bericht Business Insider op basis van uitspraken van FBR Capital Markets-analist Craig Berger.

Verschillende executives hebben in het verleden aangegeven dat Apple bij voorkeur een jaarlijkse cyclus aanhoudt voor de iPhone, waardoor het bedrijf elk jaar in juni of juli een nieuwe generatie kan lanceren. Dit jaar week Apple daar enigszins van af door in januari de CDMA-iPhone 4 voor de Amerikaanse telecomoperator Verizon aan te kondigen. Volgens de analist zijn er nog teveel onzekere factoren om van een lancering in juni of juli te kunnen spreken:

For the iPhone 5, we continue to hear that a July launch is unlikely, with various casing suppliers and touch suppliers still ramping up, with some chip vendors not having yet received firm iPhone 5 orders, and with other sockets like the image sensor (most likely going to Omnivision exclusively, but with some potential for Sony to split that socket) still in flux. Given these factors, we think a September launch is more likely, off from Apple’s traditional iPhone launch schedule, but giving the firm more time to enhance its next-generation instant communications on the phone.

Over de iPhone 5 is tot nu toe weinig bekend. Engadget meende eerder uit betrouwbare bron te hebben voornomen dat het nieuwe toestel een nieuw ontwerp zal hebben en is uitgerust met een dualcore-processor. Onlangs bracht Wall Street Journal wel het gerucht de wereld in dat Apple zou werken aan een iPhone nano, die de helft goedkoper en kleiner is. Later meldde New York Times dat Apple wel werkt aan een goedkopere iPhone, maar niet eentje die kleiner is dan zijn voorganger.

Volgens Berger is Apple van plan om dit jaar 100 miljoen iPhones te gaan fabriceren, fors meer dan zijn eerdere verwachting van 75 miljoen exemplaren. Vooralsnog gaat het om onbevestigde berichten afkomstig van een analist. Advies daarbij is om deze met een korrel zout te nemen, al is in het verleden gebleken dat ook analisten het wel eens bij het rechte eind hebben.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 februari 2011, 19:10
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen geruchten, september, uitstel, vertraging

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.