iPhone 3G: Veel onduidelijkheid over voorraad T-Mobile

Er is veel onduidelijkheid over de voorraadinformatie van T-Mobile en hoeveel iPhones er nu uiteindelijk in de shop(s) te krijgen zijn. Ondertussen meldt T-Mobile in haar eigen FAQ al dat de iPhone 3G is uitverkocht, terwijl de verkoop nog moet beginnen.

T-Mobile tasjeDe onduidelijkheid omtrent de winkelvoorraden van de verschillende T-Mobile-winkels, de T-Mobile webshop en de aangewezen retailers (The Phone House, Belcompany, Mediamarkt, Saturn en Apple Premium Resellers) lijkt alleen maar groter te worden. Vervelend is dat T-Mobile tegenstrijdige reacties geeft, waardoor het voor niemand goed te overzien is hoeveel iPhones er op welk moment en in welke winkel liggen. In de T-Mobile iPhone FAQ is bijvoorbeeld sinds vandaag de volgende vraag te lezen: “Waarom heeft T-Mobile nu al geen iPhones meer?” met als antwoord “Dit revolutionaire toestel is ontzettend populair en op dit moment overtreft de vraag nog het aanbod”. Baseert T-Mobile zich hierbij op de 40.000 voorinschrijvingen op de nieuwsbrief of is de salesafdeling helderziend en weten zij nu al wat er 11 juli gaat gebeuren? Het lijkt erop dat T-Mobile de controle een beetje kwijt is.

Via All About Phones vonden we daarnaast de volgende informatie:

Overigens zullen dit de aantallen zijn die de winkels zullen krijgen:

  • Media Markt: 8x per filiaal per toestel
  • Belcompany: 10x per filiaal per toestel
  • TPH: 10x per filiaal per toestel
  • T-Mobile: 80-100 per filiaal per toestel
  • Webshops: onbekend

Dit zou kunnen betekenen dat er van elk model 8 stuks te koop zijn, dus 8x iPhone 3G 8GB zwart, 8x iPhone 3G 16GB zwart en 8x iPhone 3G 16GB wit, maar ook dat er in totaal maar acht stuks zijn met een onbekende verdeling per model. Verder worden de Apple Premium Resellers in dit verhaal niet genoemd en is er dus ook (nog) niets bekend over hun aantallen.

Op Computeridee.nl is de volgende reactie van de perswoordvoerster van T-Mobile te lezen:

“Het is een wereldwijde introductie, Apple moet dus heel veel landen voorzien van toestellen. Wij krijgen de iPhones in meerdere ladingen binnen, maar uiteindelijk hebben we voor iedereen die geïnteresseerd is straks een iPhone.”

. De crux zit in het woordje “uiteindelijk”. Is dat bij de introductie op 11 juli of pas een paar weken later? Omdat er over meerdere ladingen wordt gesproken zou je geneigd zijn om te denken dat ze bedoelen dat pas over enkele weken iedereen zijn of haar gewenste iPhone 3G heeft.

T-Mobile houdt in ieder geval wel het alleenrecht op de online verkoop, volgens Tweakers. Apple en T-Mobile hebben afspraken gemaakt waardoor de iPhone 3G online niet bij Belcompany of The Phone House gekocht kan worden, maar ook niet bij grote webshops als GSMweb.nl, Smartphoneshop.nl of Smartphonestunts om maar een paar partijen te noemen.

We hebben T-Mobile gevraagd om een reactie. Deze zullen we zo spoedig mogelijk aan dit nieuwsitem toevoegen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 juli 2008, 15:21
Categorie Providers
Onderwerpen iPhone 3G, kopen, voorraad, winkelen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.