iPhone 3G upgrade bij O2 meteen uitverkocht

In Engeland is het vanaf vanochtend mogelijk om de iPhone 3G als pre-order te bestellen. Binnen een uur crashte de website en was de 16GB iPhone 3G uitverkocht. De Britten kunnen ook tegen gunstige voorwaarden upgraden.

iPhone 3G pre-order bij O2 meteen uitverkochtO2 heeft vanochtend een website geopend waar de Britten alvast de iPhone 3G kunnen voorbestellen. Bovendien kunnen huidige iPhone-bezitters tegen gunstige voorwaarden een upgrade aanvragen, waarmee ze niet het einde van hun 18 maanden durende abonnement hoeven af te wachten. In plaats daarvan kunnen ze een nieuw abonnement met een looptijd van 18 maanden afsluiten. Het upgrade-aanbod is geldig tot 11 oktober, maar zoveel tijd hadden de Britse iPhone-bezitters niet nodig om te beslissen: binnen een uur na het openstellen van de website crashte de website. Drie uur later bleek de 16GB-versie uitverkocht.

Een woordvoerder van O2 vertelde:

We made a limited allocation of iPhone 3G stock available for pre-order online, primarily for those customers who pre-registered their interest. Demand has been very high and we have now sold out of this allocation for the 16GB version, although we still have some available through our upgrade store.

Meer dan 200.000 klanten meldden zich aan voor de voorregistratie van de iPhone. Zij werden via SMS op de hoogte gesteld zodra de iPhone besteld kon worden en dat gebeurde massaal, met als gevolg dat de website crashte. Rond lunchtijd werkte de website weer, maar O2 wil niet vertellen hoeveel toestellen er nu besteld zijn. De klanten krijgen de iPhone aanstaande vrijdag thuisbezorgd. Britse iPhone-bezitters die een abonnement van £45 per maand hebben kunnen gratis upgraden naar de 8GB iPhone 3G. Voor klanten met een abonnement van £30 of £35 per maand kost het £99.

Carphone Warehouse is ook begonnen met een voorregistratie, maar begon er wel een paar uur later mee: de website ging om 11:00 uur ‘s ochtends online. Volgens hen is het aantal mensen dat zich inschreef voor de iPhone 3G tienmaal hoger dan bij de eerste generatie iPhone, maar ook zij willen niets zeggen over het aantal mensen dat daadwerkelijk de iPhone in pre-order gekocht heeft.

In Engeland kun je op 11 juli vanaf 7:02 ‘s ochtends de iPhone 3G kopen. Wil je als eerste de iPhone in handen hebben, dan zul je in Nieuw-Zeeland moeten zijn: daar gaat om 00:01 lokale tijd de iPhone in de verkoop en dat is bijna een dag voordat New York aan de beurt is.

Via: Times Online

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 juli 2008, 18:00
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.