iPhone 3G: activatie T-Mobile komt langzaam weer op gang

De activatie van iPhone 3G's bij T-Mobile komt na een moeizame dag langzaam weer op gang. De operator is druk bezig de achterstand weg te werken.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Activatie T-MobileNederlandse iPhone-kopers hebben al sinds vanochtend te maken met vertragingen bij de activatie van hun nieuw aangeschafte iPhone 3G. T-Mobile zegt zich op de drukte te hebben voorbereid, maar niet te hebben voorzien dat de vraag zo overweldigend was. Verschillende mensen melden ons dat de activatie van hun iPhone nu handmatig is gedaan, door het aanmeldingsformulier te faxen naar T-Mobile. Volgens woordvoerster Priscilla Tomasoa van T-Mobile is de grootste drukte nu voorbij en zijn ze hard bezig de achterstand weg te werken.

Dat wil overigens niet zeggen dat alle problemen nu zijn opgelost. Tomasoa:

“We zijn de achterstand momenteel hard aan het inlopen en we hopen iedereen vandaag nog te kunnen activeren. We hebben de systemen nog iets verder kunnen opschalen dan we vooraf al hadden gedaan, maar door de enorme verkoopdrukte is de T-Mobile Activation Server simpelweg overbelast geraakt.”

Enkele iPhoneclub-bezoekers melden in de reacties op ons eerdere nieuwsitem dat ze van shops te horen hebben gekregen dat er pas morgen geactiveerd gaat worden, ook omdat het al redelijk tegen het einde van de werkdag begint te lopen.

T-Mobile is overigens niet de enige die moeite heeft om de drukte te verwerken: de server van iPhoneclub lag er vandaag meerdere keren uit en dat was voor Bright (die zelf ook problemen hadden door de vele videokijkers) zelfs reden om er aandacht aan te besteden. En verder heeft zelfs Apple last van de grote toeloop, al zat dat niet alleen aan enthousiaste Nederlandse bezitters liggen. De iTunes Store ligt er namelijk al enige tijd uit, ook door de beschikbaarheid van de (betaalde) iPod touch 2.0 upgrade. Dat uitgerekend vandaag ook firmware 2.0 voor bezitters van de eerste generatie iPhone uitkomt, verergert de problemen alleen maar.

iTunes activatieproblemen

Update: Volgens iLounge.com kampen AT&T in de VS en O2 in Engeland met exact dezelfde problemen als T-Mobile.

Screenshot iTunes-activatie met dank aan Mink.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2009, 1:45
Categorie Providers
Onderwerp t-mobile

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.