iPhone 2.0 officieel via iTunes verkrijgbaar

iPhone-firmware 2.0 is vanaf nu officieel beschikbaar in iTunes 7.7. Maar met de update kun je beter nog even wachten.

iPhone 2.0 software updateGisteren was het al mogelijk om firmware 2.0 via onofficiële weg te downloaden en waren er op internet al instructies te vinden hoe je de firmware op je eerste generatie iPhone kunt installeren (advies: niet doen!). Vanaf vandaag kun je officieel de upgrade maken, want Apple heeft zelf ook firmware 2.0 via iTunes beschikbaar gesteld. Als je in iTunes de updatefunctie hebt ingeschakeld zul je merken dat de update vanzelf binnenkomt. Heb je een unlocked iPhone dan is het advies natuurlijk om de update voorlopig NIET te installeren. Voor bezitters van een iPod touch is er eveneens een update beschikbaar (die gek genoeg ook iPhone 2.0 heet): hiervoor moet echter wel €9,95 worden neergeteld.

iTunes 2.0 Firmware

Dat de nieuwe firmware 2.0 beschikbaar is, betekent overigens niet dat de firmware ook gekraakt is, zoals sommige mensen ons via e-mail melden. Het iPhone Dev Team heeft tot nu toe hints gegeven dat de software inderdaad te kraken is en ook redacteur Jesus Diaz van Gizmodo bevestigt dit, maar hoewel we Diaz graag op zijn bruine ogen geloven, betekent het nog niet dat je zelf met het Pwnage Tool aan de slag kunt: dat heeft het iPhone Dev Team nog niet vrijgegeven.

Apple had al zelf al een handleiding gepubliceerd met tips om de upgrade naar firmware 2.0 uit te voeren. Daarin staat dat je via iTunes de upgrade of restore kunt uitvoeren en wordt verder uitgelegd dat bij een upgrade van 1.x naar 2.0 alle data op je toestel wordt verwijderd. iTunes zal echter aanbieden om een eenmalige backup van alle media uit te voeren. Op de Mac of pc moet dan wel genoeg opslagruimte beschikbaar zijn (vooral belangrijk als je een 32 GB iPod touch hebt.

Voor alle duidelijkheid nogmaals: installeer firmware 2.0 NIET als je een iPhone 1.0 met jailbreak en unlock hebt en dus naar alle waarschijnlijkheid ook NIET als je een iPhone 1.0 met T-Mobile hebt. De simkaarten van de officiele iPhone 3G’s van T-Mobile zijn apart geactiveerd en je iPhone 1.0 met de nieuwe firmware zal dus niet magisch ineens werken als je er een normale T-Mobile simkaart instopt, maar als iemand het tegendeel wil testen horen we dat uiteraard graag.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 juli 2008, 16:04
Categorie iOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.