manchester united stadion

iPads niet meer welkom bij voetbalclub Manchester United

Het is niet langer toegestaan om iPads mee te nemen naar Old Trafford, het stadion van Manchester United. Tablets zijn verboden bij de club van Louis van Gaal.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

manchester united stadionDe nieuwe club van trainer Louis van Gaal heeft een verbod op tablets uitgeroepen. Mobiele apparaten die groter zijn dan 150mm bij 100mm mogen niet meer worden meegenomen in het stadion. Ook de iPad mini moet eraan geloven. De clubleiding zegt dat ze met de nieuwe regels inspelen op de laatste veiligheidsinstructies, die ook op Britse vliegvelden van kracht zijn. Het lijkt dus in eerste instantie niet te gaan om het tegenhouden van mensen die selfies maken of die fotograferend met hun iPad het blikveld voor andere kijkers blokkeren. Ze gooien vooral over de boeg van veiligheid: de maatregelen zijn nodig om te zorgen dat de veiligheid van alle toeschouwers gewaarborgd kan blijven. En gelijk hebben ze, want een tablet tegen je hoofd geslingerd krijgen kan inderdaad erg pijnlijk zijn – en kostbaar voor de gooier.

Op Europese vliegvelden zijn de maatregelen rond mobiele apparaten ook aangescherpt. Voortaan ben je verplicht om eventuele elektronica opgeladen mee te nemen, zodat het personeel kan controleren dat het om een werkend apparaat gaat en niet een slim vermomde bom is. Toch is er scepsis of de nieuwe maatregelen echt te maken hebben met veiligheid. Smartphones kun je immers ook naar iemands hoofd gooien. En wat het maken van filmopnames betreft betreft: smartphonecamera’s leveren vaak betere beeldkwaliteit dan de tablets. De iPad werd ooit al eens verbannen door de New York Yankees, maar die draaiden de maatregel weer terug. Alleen smartphones en kleine camera’s zijn nu nog toegestaan op Old Trafford. Welke Nederlandse voetbalclub volgt?

Update: We hebben antwoord op bovenstaande vraag: bij FC Twente is het ook verboden iPads en andere tablets mee te nemen naar het stadion. De voetbalclub wil voorkomen dat er auteursrechtelijk materiaal met de iPads wordt vastgelegd. Zorgen over de veiligheid heeft de club niet.

Foto voetbalveld: Paul via Flickr CC

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 augustus 2014, 14:54
Categorie Achtergrond
Onderwerpen ipad, voetbal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.