iPads in beslag genomen in Chinese stad Shijiazhuang

De AIC is begonnen met het in beslag nemen van de iPad in de Chinese stad Shijiazhuang. Reden hiervoor is een rechtszaak tussen Apple en Proview Shenzhen, over het handelsmerk 'iPad'.

iPad inname ProviewVolgens de Aziatische website Hebei Youth Daily wordt de iPad uit de schappen gehaald in de Chinese stad Shijiazhuang. De Administration of Industry and Commerce (AIC) is hier alvast aan begonnen in reactie op de rechtszaak tussen Apple en Proview Shenzhen. Die laatste beweert al lange tijd het handelsmerk ‘iPad’ in handen te hebben, iets waar de rechter eerder al mee instemde.

Volgens het artikel van Hebei Youth Daily verwijdert de AIC iedere iPad die ze in een winkel aantreffen. Winkeliers zouden daarom de iPad zelf alvast uit de schappen halen, om ervoor te zorgen dat ze niet worden ingenomen. Vraag je in de winkel echter naar een iPad, dan zou hij af en toe nog onder de toonbank verkocht worden.

Het in beslag nemen van iPads in Shijiazhuang moet een flinke klap zijn voor Apple: hoewel er nog een aantal verkopen zijn die hem vermoedelijk alsnog verkopen, staat de iPad niet langer prominent in de winkels. Alleen Shijiazhuang lijdt nog onder het verbod, maar de zaak kan zich zo ontwikkelen, dat heel China er onder zal vallen. Dat terwijl China juist zo’n belangrijke markt is voor Apple: eerder liet Tim Cook nog weten dat China Apple’s op één na grootste afzetmarkt is.

Bron: The Next Web

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 februari 2012, 10:41
Categorie Apple
Onderwerp china

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.