Speelgoedmakers gaan zich richten op ‘Appcessoires’

Speelgoedmakers als Hasbro en Mattel gaan meer speelgoed uitbrengen dat te gebruiken is in combinatie met de iPhone. Traditioneel speelgoed verkoopt minder goed en deze nieuwe AppCessories moeten de nieuwe trend in speelgoedland gaan worden.

kind iphoneVeel grote speelgoedmakers als Mattel en Hasbro zijn bezig met het ontwikkelen van speelgoed dat kan samenwerken met de iPhone. De vraag naar traditioneel speelgoed neemt af en dat is vooral te wijten aan de vele digitale gadgets waar kinderen liever mee spelen. Het combineren van analoog speelgoed en digitale gadgets lijkt hetgeen te zijn waar veel speelgoedfabrikanten op hebben gewacht. Dit nieuwe speelgoed wordt ook wel appcessoires (Appcessories) genoemd en lijkt de trend van 2012 op speelgoedgebied te gaan worden.

Het afgelopen jaar liep de verkoop van traditioneel speelgoed in de Verenigde Staten met twee procent terug. Vooral bordspellen zijn niet meer zo populair. Veel speelgoedwinkels verkopen wel games voor spelcomputers als de Xbox en de Wii, maar er zijn nog maar weinig spellen te vinden die samenwerken met een smartphone.

Speelgoedmaker Mattel is bezig met het ontwerpen van ‘Appcessories’ voor haar bekende merken als Barbie en Fisher-Price. Zo gaat ze een Fisher Price’s Laugh and Learn Apptivity Case uitbrengen die de iPhone beschermt als deze op de grond valt en is voorzien van een spiegel en apps die de hand-oog-coördinatie van baby’s moet verbeteren. Speelgoedmaker WowWee die vooral robots maakt, is nu bezig met augmented reality apps waarbij je bijvoorbeeld vijanden moet neerschieten met behulp van een robot.

Niet alleen traditionele speelgoedmakers gaan de digitale kant op, bekende game-ontwikkelaars onderzoeken ook steeds meer mogelijkheden om accessoires bij hun games te verkopen. Zo is Activision bezig met poppetjes die tot leven komen als ze een aan spelcomputer worden verbonden. Zo kun je in het vervolg van Skylanders dat later dit jaar uitkomt zien aan het bijbehorende poppetje hoe ver je in het spel bent.

Disney maakte eerder al AppMates, kleine autootjes die je over de iPad kon laten rijden. En bij het Nederlandse Jumbo verschenen de speelpionnen iPawn voor spellen als Ganzenbord. Inmiddels hebben ze ook het spel Electro omgezet naar een iPad-versie, alleen deze keer zonder accessoires.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 februari 2012, 11:07
Categorie Accessoires
Onderwerpen hasbro, speelgoed

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.