‘iPad 4 en iPad mini hebben snelst reagerende touchscreens’

Een inderzoek van Agawi TouchMark concludeert dat de schermen in de iPad mini en iPad 4 minder latency hebben dan concurrerende tablets.

Agawi TouchMarkDe iPad 5 en iPad mini 2 worden hoogstwaarschijnlijk deze maand al aangekondigd, maar Agawi TouchMark richt de aandacht nog even op de huidige modellen. Ze vergeleken de touchscreens van de iPad 4 en iPad mini met andere tablets. Uit dit onderzoek bleek dat het scherm van de iPad mini binnen gemiddeld 75 milliseconden op je acties reageert, terwijl de iPad vierde generatie er 81 milliseconden over doet. Dat is sneller dan de concurrentie: de Nvidia Shield, Surface RT, Kindle Fire HD, Nexus 7 en Galaxy Tab 3 hebben allemaal een tragere reactietijd.

Het onderzoek keek alleen naar de latency van de touchscreens. De resultaten geven aan hoe snel je iPad een tap zal registreren of hoe goed bijvoorbeeld een spelletje je vinger blijft volgen. Voor het onderzoek werden op iedere tablet minstens 50 tests uitgevoerd. Agawi had al een vermoeden dat de iPads het goed zouden doen in het onderzoek. Uit een eerdere test bleek al dat de touchscreens van de iPhone 4 en iPhone 5 ook uitermate snel reageren, vergeleken met de concurrentie.

Touchscreen benchmark iPad Agawi

De resultaten bieden goede hoop voor de iPad 5 en iPad mini 2, mits Apple naar dezelfde latency-resultaten blijft streven. Het zijn er overigens wel dik in dat beide nieuwe iPads een nieuw scherm krijgen. In de iPad mini 2 zou Apple een retinascherm introduceren met een nauwere pixeldichtheid, terwijl de iPad 5 wel eens een fysiek dunner uitgevoerd scherm kan benutten om de verwachte nieuwe vormfactor met een smallere schermrand mogelijk te maken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 oktober 2013, 12:23
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.