iOS-gebruikers klagen over terugkerende ‘vertrouw computer’-melding

De iPhone vraagt bij sommigen continu of je een computer kunt vertrouwen, tot grote frustratie van bezoekers van Reddit.

iOS 7 vertrouw computerWe kunnen niet anders zeggen: Apple probeert op iedere mogelijke manier te voorkomen dat we ongewild informatie delen met anderen. Met iedere nieuwe iOS-versie zijn er extra waarschuwingsschermen toegevoegd, waardoor apps niet meer ongevraagd persoonlijke informatie naar ontwikkelaars sturen. iOS 7 vraagt zelfs of je een computer kunt vertrouwen zodra je de iPhone er met een kabel aan hangt. Apple voorkomt op deze manier dat je iPhone ongevraagd met de computer van een wildvreemde wordt gesynchroniseerd, maar de nodige mensen storen zich inmiddels aan de pop-ups.

Op Reddit is de iOS 7-melding inmiddels stof voor een uitgebreide discussie, omdat de pop-up iedere keer verschijnt als je een iPhone met dezelfde computer verbindt.

Waarom de iPhone bij iedere gemaakte verbinding dezelfde vraag stelt is onduidelijk, maar het lijkt te gaan om een bug: anderen zeggen dat ze het vertrouwensverzoek niet meer hebben gezien na één keer te accepteren. Bij sommigen hield de iPhone op met het stellen van vragen toen iTunes opnieuw was geïnstalleerd. Het verwijderen en opnieuw installeren van de computerdrivers voor je iPhone zou bij sommigen ook helpen.

De vertrouwensverzoeken werden afgelopen jaar door Apple op een goed moment toegevoegd: hackers hadden net laten zien hoe je een kleine computer kunt installeren in een iPhone-adapter, zodat bijvoorbeeld malware wordt geïnstalleerd of privégegevens stiekem via iTunes worden gesynchroniseerd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 februari 2014, 13:30
Categorie Achtergrond
Onderwerpen computer, ios 7

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.