banner-ios-8-moscone

iOS 8 staat nu op de helft van de iPhones en iPads

iOS 8 staat inmiddels op ruim 50 procent van de iOS-apparaten, blijkt uit cijfers van Apple. Vooral de komst van iOS 8.1 lijkt vertrouwen te hebben gebracht.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

banner-ios-8-mosconeNa vijfenhalve week is het Apple eindelijk gelukt om de magische grens van 50 procent voorbij te gaan. iOS 8 staat momenteel op 52 procent van de iPhones en iPads geïnstaleerd, zo blijkt uit nieuwe cijfers op de developerpagina van Apple. Tijdens het iPad-evenement van een paar dagen geleden stond de teller nog op 48 procent. De overstap naar iOS 8 kwam moeizamer op gang dan bij eerdere updates – en het werd nog eens extra bemoeilijkt door de problemen met iOS 8.0.1. Maar met de komst van iOS 8.1 lijken mensen weer vertrouwen te hebben, ook al zijn daarin nog niet alle bugs opgelost.

ios 8 adoptie apple review status

Dat iOS 8 op minder enthousiasme kan rekenen, heeft er ongetwijfeld ook mee te maken dat iOS 8 vooral een update voor nerds is. Er zitten allerlei geavanceerde functies in om bijvoorbeeld Mac en iPhone beter te laten samenwerken. Maar daarmee spreekt Apple niet de doorsnee consument aan, die dergelijke functies veel te moeilijk vindt.

Sinds 20 oktober is iOS 8.1 beschikbaar en vlak daarna was meteen een piek in het aantal overstappers te zien. iOS 8.1 voerde nieuwe functies in, zoals Apple Pay, doorsturen van sms’jes, Instant Hotspot en iCloud Fotobibliotheek. Ook een gunstige ontwikkeling voor veel gebruikers: de camerarol kwam terug. En misschien nog wel belangrijker: het loste allerlei bugs op.

Uit data van meetbureau MixPanel blijkt dat de cijfers overeen komen met onafhankelijke metingen. Zij schatten het percentage iOS 8-gebruikers op iets boven de 54 procent. Ook bij MixPanel bestaat de indruk dat het aantal overstappers is gegroeid sinds iOS 8.1 beschikbaar kwam.

Onderstaande grafiek laat de adoptie zien tussen 15 september (vlak voordat iOS 8 officieel verscheen) en vandaag.

ios-8-adoptie-mixpanel

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 oktober 2014, 23:16
Categorie iOS
Onderwerp ios 8

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.