ios-developer-program

iOS 8.3 beta 2 en OS X 10.10.3 beta 2 nu beschikbaar

Apple heeft de tweede beta van iOS 8.3 en OS X 10.10.3 uitgebracht. In iOS 8.3 zijn draadloze CarPlay, een nieuwe Siri-stem en verbeterde login voor Google-diensten toegevoegd, terwijl in OS X 10.10.3 de nieuwe Foto's-app te vinden is.
Redactie - · Laatst bijgewerkt:

ios-8iOS 8.3 beta 2 is nu te downloaden voor ontwikkelaars en testers. De beta volgt twee weken na de eerste beta, waarin draadloze CarPlay-functies zijn aangetroffen. iOS 8.3 bevat ook een nieuwe emoji-kiezer, verbeterde login voor Google-diensten, Siri in Nederlands en ondersteuning voor Apple Pay in China.

Heb je een eerdere beta van iOS geïnstalleerd, dan download je deze nieuwe beta rechtstreeks vanaf je iPhone of iPad. Dit doe je via Instellingen > Algemeen > Software-update. Ontwikkelaars kunnen de update ook downloaden via het ontwikkelaarsportaal van Apple.

Waar blijft iOS 8.2?

Apple is nu al bezig met het testen van iOS 8.3, terwijl iOS 8.2 nog niet eens is uitgebracht. De afgelopen weken verschenen er vijf betaversies van iOS 8.2, waarvan de publieke release in maart of april 2015 wordt verwacht. In de betaversies van iOS 8.2 lag de nadruk op ondersteuning voor de Apple Watch. In iOS 8.3 worden andere accenten gelegd, bijvoorbeeld op het gebied van CarPlay. Dat heeft er waarschijnlijk mee te maken dat Apple de afgelopen maanden bezig was met het parallel ontwikkelen van drie grote updates: iOS 8.1, iOS 8.2 en iOS 8.3.

iOS 8.3 als publieke testversie?

Onlangs kwam naar buiten dat Apple mogelijk van plan is om iOS 8.3 ook door een breder publiek te laten testen. Het zou daarbij om publieke beta’s gaan, zoals momenteel ook al beschikbaar worden gesteld voor OS X. Het idee daarachter is dat er een grotere en meer gevarieerde testgroep bezig gaat met nieuwe versies, zodat kinderziektes sneller eruit kunnen worden gehaald. Momenteel kunnen alleen geregistreerde ontwikkelaars de betaversies zelf downloaden. Volgens 9to5Mac is het plan om bij iOS 8.3 beta 3 de publieke beta open te zetten. Die wordt in maart verwacht.

OS X 10.10.3 beta 2 ook beschikbaar

Er verscheen vanavond ook een nieuwe pre-release van OS X 10.10.3 Yosemite met buildnummer 14D72i. In deze tweede beta is nog steeds de nieuwe Foto’s-app voor OS X beschikbaar, die in de eerste beta voor het eerst te proberen was. De Foto’s-app vervangt de iPhoto-app die binnenkort gaat verdwijnen.

Lees er alles over in onze gids: Foto’s voor OS X: alles over de standaard foto-app voor de Mac

De Foto’s-app in beta 2 heeft een nieuw versienummer en bevat verbeterde functies voor het toevoegen van nieuwe gezichten. Een speciale balk onderin het scherm bevat suggesties welke nieuwe personen zijn ontdekt op de foto’s, zodat je ze kunt toevoegen aan het onderdeel Gezichten. Voorheen moest je daarvoor een apart venster openen. In OS X 10.10.3 beta 2 vind je ook een verbeterd inlogproces bij Google en multiculturele emoji, waarover we al eerder geschreven hebben. Tik je op een bepaalde emoji, dan kun je vanaf nu poppetjes met verschillende huidtinten uitkiezen, zoals op de afbeelding hieronder is te zien.

emoji-ios-8-3-beta-2

Apple TV beta

Het feest gaat nog even door: Apple bracht vanavond ook nog een nieuwe beta voor de Apple TV-software uit. Net als de andere beta’s die vanavond verschenen, zijn ze in eerste instantie bedoeld voor ontwikkelaars. Bij Apple TV-updates treffen we zelden spannende nieuwe functies aan, maar als er iets nieuws wordt aangetroffen zullen we dit melden.

Xcode 6.3 beta 2

Ontwikkelaars kunnen vanaf vanavond aan de slag met nieuwe ontwikkeltools. Xcode 6.3 beta 2 wordt geleverd met Swift 1.2 (buildnummer 6D532l). Bovendien is er een nieuwe OS X Server 4.1 Developer Preview, met buildnummer 14S1050d. In Xcode 6.3 beta 2 is een nieuwe crashlog-systeem ontdekt, waarmee ontwikkelaars problemen met apps makkelijker kunnen oplossen via Xcode.

Let op! Beta’s van iOS 8.3 zijn niet bedoeld voor dagelijks gebruik. Het is niet toegestaan om te vragen naar en/of het uitwisselen van UDID’s en downloadlinks naar de iOS 8-betasoftware. Hierop staat een onmiddellijke ban van 2 maanden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 februari 2015, 23:02
Categorie iOS
Onderwerpen ios 8, ios 8.3, watchkit

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.