Withings Health Mate iOS 8 HEalth

Deze bugs heeft iOS 8.1 nog steeds niet opgelost

iOS 8.1 beloofde flink wat bugfixes, maar welke problemen heeft Apple nog niet opgelost? We zetten de meest gehoorde problemen op een rij.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Withings Health Mate iOS 8 HEalthApple bracht op 20 oktober de update op iOS 8.1 uit en beloofde daarin de nodige problemen op te lossen. Maar heeft Apple hardnekkige bugs gefixt waar iOS-gebruikers last van hadden? We vroegen het jullie eerder deze week in een editie van iCulture peilt. Daaruit bleek dat nog lang niet iedereen tevreden is.

Onze eerdere artikelen over bugs in iOS 8:

Laten we positief beginnen: hoewel er nog steeds een aantal hardnekkige problemen in iOS 8.1 aanwezig zijn, zegt de meerderheid van de iCulture-lezers geen last meer te hebben van bugs. Volgens een kwart heeft Apple alle problemen opgelost waar mensen last van hadden, en dik 27 procent zegt niet eens last te hebben gehad van bugs. Voor bijna éénderde heeft Apple een aantal dingen opgelost, maar zijn andere bugs nog niet gerepareerd.


Is de grafiek niet goed zichtbaar, klik dan hier.

Bugs nog steeds in iOS 8.1

In de reacties onder onze eerdere peiling komen echter een aantal hardnekkige bugs voorbij. In iOS 8.1 zijn nog steeds problemen aanwezig die we in onze artikelen over iOS 8-bugs hadden geconstateerd. Sommige van deze problemen waren volgens de changelog van iOS 8.1 zelfs al opgelost, maar ondanks dat hebben een aantal lezers hier nog steeds last van. We zetten een aantal van de meest gehoorde klachten op een rij. Hieronder staan de bugs waar meerdere lezers onder iOS 8.1 nog mee kampen.

iPhone of iPad reageert niet

Dit is een bug die we zelf ook al een paar keer onder iOS 8.1 hebben geconstateerd: een iPhone-app registreert geen schermaanrakingen, waardoor je bijvoorbeeld niet op knoppen kunt drukken. In sommige gevallen kun je niet eens meer op de homeknop of powerknop drukken: de iPhone is op dat punt volledig bevroren.

Problemen met Wi-Fi

In de changelog van iOS 8.1 zei Apple de volgende bug te hebben gefixt:

Er zijn problemen met de werking van Wi-Fi verholpen, die zich konden voordoen bij verbinding met bepaalde basisstations

Bij sommige mensen werkt Wi-Fi inderdaad weer oké met iOS 8.1, maar niet bij iedereen. We horen van meerdere lezers dat ze last hebben van een instabiele of zeer langzame verbinding. Jeroen beschrijft zijn problemen als volgt:

Wi-Fi valt nog altijd weg. Gisteren bleef hij maar vragen naar een wachtwoord om daarna de melding te krijgen dat hij niet kon verbinden. Dan werkt hij wel eens voor 2 minuten en dan weer niets meer.. Thuis alleen maar wegvallende wifi met momenten. Soms tot 3 keer op 5 minuten.

AirPlay werkt niet

AirPlay lijkt met de komst van iOS 8.1 nog steeds niet te werken op een aantal iDevices. Heeft dat wellicht iets te maken met de problemen met Wi-Fi? Leroy denkt van wel:

Sinds iOS 8 problemen met de Wi-Fi zoals velen met mij.
Alle updates tot nu toe hebben me niet geholpen.
Op een 5GHz-verbinding is de snelheid extreem traag als ik al überhaupt kan internetten.
In iOS 7 had ik dit niet. alles geprobeerd wat er maar te vinden is hierover op internet.
Vandaag een “oplossing” gevonden. Al mijn AirPlay apparaten uitgeschakeld. Et voilà; de iPad is weer net zo snel en betrouwbaar als voorheen met iOS 7.
Zou het iets te maken hebben met het feit dat apple een nieuwe manier van waarop AirPlay apparaten benadert in iOS 8?
Nu kan ik niet meer AirPlay gebruiken op mijn Denon-versterker, Pioneer Wi-Fi-speaker en AirPort Express als ik inlog op mijn 5GHz-netwerk… vaag dit

Bluetooth-problemen

Dit is nog een bug die Apple zei op te lossen in iOS 8.1, maar waar een aantal gebruikers nog last van heeft. In Apple’s changelog staat de volgende passage:

Er is een probleem opgelost waarbij geen verbinding met handsfree Bluetooth-apparaten kon worden gemaakt

Maar we horen van een aantal lezers die hun carkit niet meer via Bluetooth kunnen verbinden. iCulture-bezoeker Frank schrijft het volgende:

Had problemen met de Wi-Fi. Deze zijn (denk ik) opgelost.
Echter sinds 8.1 valt de Bluetooth steeds weg in de auto. Dat probleem had ik weer niet met 8.02

Een aantal andere iOS 8.1-gebruikers zegt dat de Bluetooth-problemen echter zijn opgelost. In ieder geval één iemand kreeg het werkend door de Bluetooth-verbinding helemaal opnieuw in te stellen.

Haperend toetsenbord

Toetsenbord iOS 7.1 beta 3iOS 8.1 biedt verbeteringen voor het toetsenbord, maar het gaat hierbij om verbeteringen van de dicteerknop. Deze kun je nu per toetsenbord in- of uitschakelen. Stabiliteitsverbeteringen werden echter niet genoemd, tot grote frustratie van sommige gebruikers. Sinds iOS 8 loopt het toetsenbord namelijk soms vast, waardoor je een paar seconden moet wachten tot je weer verder kunt typen. We horen dat een aantal lezers hier nog steeds last van hebben en ondervonden dit probleem zelf ook. Heel af en toe zouden alternatieve toetsenborden ook nog crashen.

Geluidsproblemen bij video’s

Het was één van de meest gehoorde klachten toen we de iOS 8 bugs op een rij hadden gezet: het geluid van video’s valt na een paar seconden om onverklaarbare wijze weg. Dit probleem werd in de veranderingen van iOS 8.1 niet genoemd, en het lijkt er op dat Apple nog geen oplossing heeft gevonden. We horen namelijk van bijzonder veel lezers dat ze nog steeds videoproblemen hebben onder iOS 8.1 Zo ook Olaf:

nog steeds problemen met het geluid bij het bekijken van een filmpje. wanneer de switch op mute staat en ik ga in Safari een filmpje bekijken wordt het geluid na ongeveer 3 sec gedempt, en moet ik het filmpje opnieuw instarten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 oktober 2014, 17:47
Categorie iOS
Onderwerp ios 8

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.