iOS 7 uitgelicht: klok-animatie en snel schakelen naar digitale tijd

In iOS 7 geeft het klokje met animatie de juiste tijd aan. En met een tik schakel je tussen analoge en digitale klokken in de vernieuwde Klok-app van iOS 7.
Redactie - · Laatst bijgewerkt:

IOS7 klok analoogDe klokapp van iOS 7 heeft twee vernieuwingen ondergaan. De functie die de meeste reacties losmaakte is tegelijk de meest onbenullige: het klokje op het homescreen beweegt! Je ziet een tikkende secondenwijzer en dat viel zoveel mensen op, dat we werden overspoeld door tips. Dus bij deze: de klok beweegt en toont een live-animatie van het huidige tijdstip. Maar er is meer mogelijk in de vernieuwde klok-app, al zijn de wijzigingen nou ook weer niet spectaculair.


wereldklokken ios 7Het eerste wat opvalt bij het opstarten van de app, is dat de klokapp een aangepast uiterlijk heeft gekregen. Knoppen van stopwatch en timer zijn vervangen door minimalistische cirkeltjes. De functie is echter hetzelfde: tijdsregistratie tijdens het sporten, koken of allerlei andere activiteiten. De alarmgeluidjes die je kunt kiezen na afloop van de timer zijn nog steeds hetzelfde: Marimba is het standaardgeluid en Blaffen, Boing en Deurbel kenden we ook al van eerdere versies van iOS.

Wel heeft het overzicht met wereldklokken een nieuwe functie erbij gekregen. Na eenmaal kort tikken kun je overschakelen van analoge naar digitale klok. De kleur van de klok geeft daarbij meteen aan of het ter plaatse vóór of na zonsondergang is: een witte klok betekent dat het nog licht is, een zwarte klok duidt op ‘s avonds/’s nachts. Op de iPhone gebruikt Apple niet de Zwitserse stationsklok, waarvoor ze eerder op het matje waren geroepen, maar een eenvoudiger variant met slanke cijfers. De analoge klokken worden ook in hetzelfde Helvetica Neue Ultra Light-lettertype getoond.

Het zal niet de laatste wijziging zijn in Apple’s nieuwe versie van het besturingssysteem dat in het najaar zal uitkomen. De komende periode zullen allerlei nieuwe betaversies vol veranderingen worden uitgebracht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 februari 2014, 12:32
Categorieën Apple, iOS
Onderwerpen firmware, ios 7, ios 7 uitgelicht, klok

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.