iOS 7 op 87 procent van alle iDevices

iOS 7 staat inmiddels op 87 procent van de iPhones en iPads, blijkt uit cijfers van Apple.

app-store-87-procentApple’s iOS 7 staat al geïnstalleerd op 87 procent van alle apparaten, blijkt uit cijfers van Apple. Daaruit blijkt dat de adoptie van iOS 7 sneller verloopt dan die van Android 4.4 KitKat. iOS 7 verscheen halverwege september vorig jaar, samen met twee nieuwe iPhones, die al standaard voorzien waren van iOS 7. Een halfjaar later is het percentage van 87 procent bereikt. Bij Android 4.4 KitKat is de situatie totaal anders: omdat veel fabrikanten nog geen officiële update beschikbaar hebben gesteld, zit de nieuwste versie van Android een paar maanden na de introductie nog maar op 5,3 procent. En ja, dat is appels en peren vergelijken.


Maar het feit blijft dat bij Android 33 procent van de gebruikers nog een stokoude firmwareversie gebruikt, die van zomer 2012 of eerder dateert. Omdat Apple het hard- en softwareproces zelf in de hand heeft, kunnen ze sneller nieuwe versies distribueren, vaak zelfs al op de dag dat een nieuwe versie wordt aangekondigd. Bij Android gaat er per toesteluitvoering een lang testtraject aan vooraf.

De adoptie van Android is hieronder in een grafiek te zien.

android-adoptie

Groei gaat ten koste van iOS 6

Begin februari was bij iOS 7 al een percentage van 85 procent bereikt. De afgelopen weken liep de adoptie verder op naar 87 procent. Het gebruik van iOS 6 neemt ondertussen sterk af. Nog maar 11 procent van alle iDevices werkt met iOS 6 en twee procent gebruikt een nog oudere versie. Voor ontwikkelaars is dat een voordeel: zij kunnen de nieuwste functies in iOS 7 gebruiken en kunnen daarmee de overgrote meerderheid van iOS-gebruikers, zonder nog rekening te hoeven houden met iOS 6 en eerder.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
8 april 2014 om 6:30
Onderwerpen
,
Categorie
iOS
26 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.