iOS 7: getweakte simulator biedt voorproefje op iPad-versie

De Duitse website Apfelpage laat beelden zien die Sonny Dickson heeft gemaakt van een emulator die iOS 7 op een iPad draait.
Richard Borgman - · Laatst bijgewerkt:

Berichtencentrum iOS 7 iPad teaserOp iPhoneclub hebben we inmiddels veel artikelen gepubliceerd over iOS 7, dat op de WWDC 2013 voor het eerst is getoond. Zoals bekend heeft Apple de eerste bètaversie van het nieuwe besturingssysteem alleen voor de iPhone en iPod touch voor ontwikkelaars beschikbaar gesteld. De versie voor de iPad was nog niet klaar voor de ontwikkelaarsconferentie, vertelde Apple zelf. Op de Duitse website Apfelpage worden beelden vertoond van iOS 7 op de iPad. De beelden zijn verkregen door het besturingssysteem via een getweakte simulator te draaien.

De schermafdrukken van iOS 7 zijn gemaakt door Twitteraar Sonny Dickson. De simulator lijkt via een truc te draaien in Xcode 5, de software waarmee ontwikkelaars hun apps programmeren, al zetten andere ontwikkelaars vraagtekens bij de werkwijze van Dickson. Op de beelden is te zien hoe de indeling van veel gebruikte menu’s als Instellingen, Game Center en Agenda er uitzien. Of dit de uiteindelijke look van het besturingssysteem op de iPad wordt, is nog maar de vraag. Apple toonde per ongeluk beelden van een iPad met iOS 7 op de eigen website maar haalde die er later weer af. Het lijkt erop dat men tot de officiële release van iOS 7 moet wachten om met de iPad en het nieuwe besturingssysteem aan de slag te gaan.

De afbeeldingen bieden een voorproefje op hoe een iPad-versie van iOS 7 er uit kan komen te zien, maar wij houden zelf nog even een slag om de arm. Veel van de getoonde menu’s lijken op uitvergrote iPhone-versies, wat doet vermoeden dat Apple nog lang niet klaar is van het iPad-klaar maken van de nieuwe iOS-versie.

Als je wilt weten welke iOS 7 op de iPad werken, hebben we alvast een overzicht waarin de functies per productgroep worden weergegeven.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juli 2013, 19:14
Categorie iOS
Onderwerp ios 7

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.