‘Apple wil tussen de 5 en 15 dollar voor ieder Android-apparaat’

Apple zou 1 tot 2,5 procent van ieder verkocht Android-apparaat willen hebben. Dit zou het bedrijf hebben voorgesteld in onderhandelingen met Samsung en Motorola over het gebruik van Google's mobiele besturingssysteem dat enkele patenten van Apple zou schaden.

'Apple wil tussen de 5 en 15 dollar voor ieder Android-apparaat'Volgens Dow Jones Newswires is Apple bereid om enkele rechtszaken met andere telefoonfabrikanten te schikken. Het zou gaan om fabrikanten als Samsung en Motorola die gebruik maken van Android, het mobiele besturingssysteem van Google. Volgens Apple gebruikt Android sommige van haar gepatenteerde technologieën en het bedrijf wil hiervoor worden vergoed. Hierbij zou Apple ongeveer 1 tot 2,5 procent van de verkoopprijs eisen, variërend van 5 tot 15 dollar afhankelijk van het soort Android-apparaat.

Apple is meerdere rechtszaken begonnen met fabrikanten van Android-telefoons omdat ze gebruik maken van Google’s mobiele besturingssysteem. Hierbij is Google echter niet rechtstreeks aangeklaagd. In de biografie van Steve Jobs geschreven door Walter Isaacson is te lezen dat de oprichter van Apple bereid was al het geld van Apple te besteden om Android tegen te gaan. Jobs noemde Android een kopie van iOS en wilde het besturingssysteem ‘vernietigen.’

Nu zou Apple dus voor een wat andere strategie gekozen hebben om de geschillen met de Android-fabrikanten op te lossen. Het is nog niet zeker of bedrijven als Samsung en Motorola een licentie gaan betalen aan Apple voor het gebruik van Android, de onderhandelingen zouden nog in volle gang zijn. Apple zou alleen met een paar grote fabrikanten een dergelijke regeling willen treffen en geen algemeen licentiemodel willen gaan hanteren, aldus één persoon die bekend is met de materie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 maart 2012, 22:23
Categorie Apple
Onderwerpen android, apple, google, motorola, patenten, samsung

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.