Installer 5: RiPDev oprichter werkt aan Cydia alternatief (jailbreak)

RiPDev oprichter Slava Karpenko werkt aan Installer 5, een package installer die een sneller alternatief voor Cydia moet bieden.
Paul Pols - · Laatst bijgewerkt:

Installer 5.0Voordat Cydia zijn intrede deed in de jailbreakscene werd dé package installer genaamd Installer verzorgd door het team van RiPDev (oorspronkelijk bedacht door Nullriver). Met de komst van iOS 3.0 stopte het team in juni 2009 met de verdere ontwikkeling van Installer 4. De oprichter van RiPDev Slava Karpenko blijkt echter achter de schermen bezig om Installer nieuw leven in te blazen in de vorm van versie 5.0. Over de nieuwe versie van Installer is nog weinig bekend, maar het doel is om een sneller alternatief voor Cydia te bieden als een open-source project op basis van een MIT-licentie.

Cydia: ladenVolgens Slava Karpenko is Cydia momenteel een monster, onder andere vanwege de noodzaak om telkens te herladen. De ontwikkelaar belooft dat Installer 5 klein zal zijn doordat deze zich zal richten op de kerntaken van een package installer: het installeren van bestanden, het kopiëren van bestanden en mappen, het wijzigen van permissies en optioneel het draaien van scripts. Daarnaast is de ontwikkelaar van plan met een nieuwe methode te komen om software (packages) aan te bieden en moeten repositories (bronnen) makkelijker te maken en onderhouden worden.

In mei van dit jaar werd ook al een werkende versie van Installer 4 voor iOS 4.3.x uit het stof gehaald door Infini-Dev en zette RiPDev hun originele repository weer online. Doordat de repositories die bedoeld zijn voor Cydia niet gebruikt konden worden in combinatie met Installer 4, was deze versie met name interessant voor gebruikers die nog eens een herinnering aan vroeger tijden wilden ophalen. Het is nog niet bekend wanneer Slava Karpenko van plan is Installer 5 te lanceren.

De ontwikkeling van Installer 5 is te volgen op de bijbehorende Google Project pagina.
Het artikel is bijgewerkt met de aanvulling dat Nullriver de oorspronkelijke bedenker van Installer.app is. Dit werd onvoldoende duidelijk gemaakt. RipDev heeft de ontwikkeling van Installer pas vanaf versie 4 overgenomen (met dank aan Sjowol voor de toevoegingen).

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 april 2013, 13:34
Categorie Jailbreak
Onderwerpen cydia, installer, jailbreak, ripdev

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.