ING Mobiel Bankieren maakt IBAN makkelijker, SNS en ASN ook vernieuwd

ING Bankieren en de iPhone- en iPad-apps van de SNS Bank, ASN Bank en Regiobank zijn allemaal voorzien van updates.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

ING Bankieren app-icoon iPhone iPadWe kunnen niet meer tegenhouden dat rekeningnummers voortaan worden omgezet naar een ingewikkeldere IBAN-nummers, maar banken kunnen zelf wel actie ondernemen om het proces iets makkelijker te maken. Dat is wat de Nederlandse ING Bank heeft gedaan in een nieuwe update voor ING Bankieren op iPhone en iPad. In het adresboek van de app vind je je eigen IBAN-nummer en dat nummer kan je kopiëren en delen naar andere gebruikers. Ook de apps van de SNS Bank, ASN Bank en RegioBank kregen updates.

Verschillende banken-apps, zoals de Rabobank en Knab, zijn al vrij vergeeflijk bij het invoeren van een rekeningnummer. Je kan in die apps nog het traditionele rekeningnummer invoeren en de app zet het dan zelf om in IBAN-nummer. Als de Rabobank-app een indicatie is, vervalt dat trucje echter vanaf augustus. Daarna is het aan jezelf om IBAN-nummers in te voeren. Een steuntje in de rug om het langere, Europese rekeningnummer te onthouden wel handig. Het kopiëren van je eigen nummer in ING is een goede stap.

ING Bankieren versie 2.3 introduceert verder de mogelijkheid om leningen bij de ING in te zien en te gebruiken. Je kan er geld van opnemen en extra geld aflossen. In een vergelijkende test lieten we al zien dat ING een van de meest uitgebreide apps is voor mobiel bankieren op de iPhone.

Daarover gesproken: ook de concurrentie zit niet stil vandaag. SNS Mobiel Bankieren en ASN Mobiel Bankieren zijn na een update allebei ‘native’ op de iPhone. Er worden geen mobiele webpagina’s meer ingeladen: voortaan zijn alle pagina’s specifiek ontworpen voor iPhone en iPad. RegioBank kreeg gisteren al dezelfde update. Alledrie de apps zijn bovendien moderner vormgegeven voor iOS 7, waardoor ze strakker ogen. SNS Mobiel Bankieren heeft daarnaast de mogelijkheid gekregen om geld naar onbekenden over te maken zonder tussenkomst van een apparaatje. Dat kan nu gewoon met je ingestelde app-pincode.

Downloaden: ING Bankieren (gratis, universeel, iOS 5.0+
Downloaden: SNS Mobiel Bankieren (gratis, universeel, iOS 6.0+)
Downloaden: ASN Mobiel Bankieren (gratis, universeel, iOS 6.0+)
Downloaden: RegioBank – Mobiel Bankieren (gratis, universeel, iOS 6.0+)

iCulture vergelijkt: iPhone-apps voor mobiel bankieren – nu ook voorzien van de Knab App

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 januari 2015, 22:14
Categorie Apps
Onderwerpen ing bankieren, mobiel bankieren, sns

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.