Spider-Man Unlimited

iKids week 38: Chubby Kings Penguins, Spider-Man en meer

In de iKids van week 38 lees je over renspel Spider-Man Unlimited, gezelschapsspel Chunky Kings Penguins en Domi Domi blocks voor de allerkleinsten.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

Spider-Man UnlimitedIn deze aflevering van de iKids bespreken we nieuwe applicaties voor alle leeftijden. Voor oudere kinderen is er Spider-Man Unlimited (het vervolg op The Amazing Spider-man en The Amazing Spider-man 2), een fraai renspel waarin zes bekende schurken moeten worden verslagen. Voor kinderen tussen de 6 en 8 jaar bespreken we Chubby Kings Penguins, een gezelschapsspel waarbij je met meerdere mensen minigames kunt doen in een winterlandschap. Voor de allerkleinsten schrijven we tot slot over het blokkenspel Domi Domi Blocks, een app waarmee kinderen muziek en plaatjes kunnen ontdekken door patronen aan te vullen met de juiste blokken.

Domi Domi Blocks

In dit gezellige blokkenspel kunnen kinderen van 3 tot 5 jaar kleurpatronen aanvullen waardoor verstopte plaatjes zichtbaar worden. In de app heb je verschillende beestjes die met verschillende kleuren corresponderen. Door een beestje aan te tikken kies je de volgorde van de gekleurde blokken. De app claimt het ruimtelijk inzicht van kinderen te ontwikkelen maar is in onze optiek gewoon een vrolijke applicatie met geluiden, muziek, beestjes en plaatjes. Niks mis mee. Ook fijn: vanwege de veertig aparte tekeningen en verschillende speelniveau’s zijn kinderen waarschijnlijk niet snel op de app uitgekeken. Domi Domi Blocks is Nederlandstalig en heeft geen advertenties of in-app aankopen.

Chubby Kings – Penguins

Chubby Kings - Penguins
Dit gezelschapsspel voor kinderen van 6 tot 8 jaar kan je met vier personen tegelijk spelen. Alles draait om de Chubby Kings, ronde mannetjes die koning willen worden. In een winterwonderland kun je het op verschillende manieren tegen elkaar opnemen. Bijvoorbeeld door zo dicht mogelijk bij de rand van het ijs te komen, elkaar van het ijs af te duwen of een soort Jeu de boules met een gouden peer te spelen. Prima groepsvermaak nu de donkere dagen eraan komen. Chubby Kings Penguins is officieel Engelstalig maar maakt amper gebruik van taal.

Spider-Man Unlimited

Spider-Man Unlimited is het nieuwe paradepaardje in de spellenreeks van Gameloft. De fraaie applicatie is vormgegeven als een stripverhaal waarin je de strijd aangaat met zes oude schurken in een nieuw jasje. Het renspel heeft een verhaal waarin je levels, bonussen en personages moet vrijspelen. De Green Goblin en Vulture zijn de eerste boeven die je kunt verslaan, binnenkort wordt slechterik nummer drie bekend.

Zoals we van Gameloft gewend zijn zit het geheel goed in elkaar, met voldoende afwisseling. Spider-Man Unlimited is gratis te installeren, maar heeft wel een aantal in-app aankopen. Als je daar geen trek in hebt zul je volgens de ontwikkelaars af en toe een advertentie zien, maar wij kwamen bij het testen geen reclames tegen. Het spel is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar, maar 12 jaar en ouder leek ons – in verband met de Engelse taal en het gebruik van (licht) geweld – misschien een betere leeftijdsindicatie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 oktober 2016, 11:58
Categorie Apps
Onderwerp ikids

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.