iCulture speelt: The Amazing Spider-Man 2, paasupdates en Hearthstone

The Amazing Spider-Man 2 is een leuke actiegame op iPhone en iPad, er zijn verschillende paasupdates voor games en er is een nieuwe GvdW.

ICS The Amazing Spider-Man 2 iOSHet mooiste spel van de afgelopen week, dat is absoluut Hitman GO. De huurmoordenaar maakt een uitstapje naar een digitaal bordspel dat er op zijn beurt weer uitziet als een strakke, geometrische maquette met miniatuurtreinmannetjes. Maar het is niet onze Game van de Week, en ook FarmVille 2 grijpt naast die titel. Naast Hearthstone nemen we vandaag ook de nieuwe actiegame The Amazing Spider-Man 2 en enkele paasupdates van games onder handen. Goed lang weekeinde!

The Amazing Spider-Man 2 uitgekomen

ICS Spider-Man 2 knokken op straatGames met open werelden waarin je vrij bent om te gaan en staan waar je wilt zijn spaarzaam op de iPhone en iPad, maar open werelden waardoor je ook nog kan zweven/ vliegen/ plakken, die zijn helemaal op één hand te tellen. De nieuwste is The Amazing Spider-Man 2, opnieuw van uitgever Gameloft, opnieuw met opgewekte kleuren en opnieuw met een voice-over die niet aansluit op de bijbehorende film(s). Het meest bevrijdende aspect is ook weer van de partij. Je kan zorgeloos door de lucht boven New York zweven door steeds weer je webben uit te slaan, ook al die je dat eigenlijk steeds aan onzichtbare wolken boven je. Zo manouvreer je van plek naar plek, op zoek om misdaad op te lossen en ietwat simplistisch te knokken met allerlei willekeurige tegenstanders.

Er had wel iets meer gewicht in die gevechten mogen liggen. Spider-Man is al niet het meest gespierde personage en zijn bewegingen in het strakke pakje voelen ook nog eens een beetje klungelig, vooral omdat je acties in beeld net wat sneller op je knoppendrukkerij mogen volgen. Het vechten in de game mist daardoor een beetje punch. Gelukkig sta je ter compensatie van de weinig memorabele standaardgevechten, ook oog in oog met vijf bekende tegenstanders uit de stripboeken. En dat door een stad zweven hè? Dat blijft, zeker met die fraaie glinsteringen van zonlicht in flatgebouwen, gewoon wat hebben.

Downloaden: The Amazing Spider-Man 2 (€4,49, in-app aankopen, universeel, iOS 7.0+)

Paasupdates: eigoed!

Deze games zijn helemaal klaar voor Pasen.
The Simpsons Tapped Out iOS

  • Sonic Dash (gratis), het snelle en uitdagende broertje van Temple Run, viert Pasen met eieren op de baan. Je doet mee aan een wereldwijde uitdaging door daar zoveel mogelijk van te sporen. Genoeg eieren gepakt? Dan mag je rekenen op een bijzonder personage.
  • Het grote voorbeeld van Family Guy voor iPhone en iPad, heeft een niet al te vrolijke Pasen. Springfield wordt aangevallen door bloeddorstige, eieren leggende, konijntjes, maar die kan je gelukkig bestrijden met de konijnenverdover. Je kan eieren zoeken, vinden en inruilen voor prijzen en het katholicisme wordt ook nog even aangedaan in The Simpsons Tapped Out (gratis) met een gastbezoek van een pater.
  • Een ander bouwspelletje dat Pasen viert is Ice Age: Dorp (gratis). Je bekende filmhelden zijn omgeven door eitjes en hebben een speciaal, tijdelijk evenement. En een gebouw dat ‘na verloop van tijd’ verandert.

Game van de Week: Hearthstone

Game van de WeekWe wisten het eigenlijk al bijna zeker nadat we Hearthstone begin deze maand uit de Nieuw-Zeelandse App Store plukten: dit is een keiharde Game van de Week. Nu de game in Nederland te downloaden is, hebben we dan toch eindelijk de gelegenheid om deze titel ook echt uit te reiken. Hearthstone is op het moment alleen nog op de iPad te downloaden, maar Blizzard belooft later in het jaar een iPhone-versie uit te brengen. Daar wachten wij met smart op.

iPad Hearthstone

Er zijn maar een handjevol iOS-spellen die we dag in, dag uit bleven spelen, waarbij we ook nog eens iedere dag iets nieuws leerden. Hearthstone mag zich in die lijst scharen. Het is een digitaal kaartspel voor de iPad en pc, maar dan eentje die vanaf het eerste moment als digitale game is ontworpen. Potjes spelen hierdoor snel en vloeiend, en je krijgt tussen beurten de mogelijkheid om nutteloze kaarten om te smeden in iets nieuws. Het duurt niet lang tot je in een gecompliceerd kaartgevecht bent beland met een tegenspeler, maar tegelijkertijd zul je nooit worden overdonderd door alle kleine regeltjes en nuances die achter de schermen meespelen. Hearthstone leert je op een ontzettend slimme manier de game kennen, zonder je ooit af te schrikken. Hearthstone is hierdoor niet alleen interessante voor fervente kaartspelvechters, maar ook voor nieuwsgierige iOS-gamers die eens een poging willen wachten. En het is deze benaderbaarheid waar ontwikkelaar Blizzard juist zo bekend om staat: met World of Warcraft knutselde de studio jarenlang aan de perfecte formule voor een online spel, dat leuk is voor zowel veteranen als nieuwelingen.

Downloaden: Hearthstone (gratis, in-app aankopen, iPad, iOS 5.0+)

iCulture speelt en beschrijft elke werkdag de leukste nieuwe games en updates voor iPhone en iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 april 2014, 19:27
Categorie Games
Onderwerpen gvdw, iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.