iCulture iKids logo

iKids week 33: Train Kit, Card Wars Kingdom en Artie’s Magische Potlood

In deze iKids lees je over spelen met kaarten in Card Wars Kingdom, tekenen met Artie's magische potlood en rijden met treinen in Train Kit.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

iCulture iKids logo Card Wars Kingdom (link) is een geslaagde spin-off van de Amerikaanse tekenfilmserie Adventure Time van Cartoon Network, dat in Nederland als Tijd voor Avontuur wordt uitgezonden. Dat er nu een nieuwe app is met dezelfde populaire figuren uit die serie is goed nieuws voor de fans. Verder in deze iKids: tekenen met het magische potlood van Artie (link) en met treinen spelen in het mooi geanimeerde Train Kit (link).

Card Wars Kingdom

Animatieserie Tijd voor Avontuur gaat over een jongetje en zijn magische gele hond en zit vol met absurde humor, die de makers een trouwe schare fans heeft opgeleverd. De nieuwe app van deze serie is de opvolger van de succesvolle app Card Wars (link), waarin hetzelfde bizarre kaartspelletje wordt gespeeld. Hierbij moeten kinderen van 12 jaar en ouder kaarten met monsters en magische voorwerpen inzetten om de monsters van de tegenstander uit te schakelen. Met Card Wars Kingdom krijgen fans er nieuwe helden bij, die eigen speciale kaarten meebrengen. Het gratis spel is bovendien een stuk beter geanimeerd dan deel 1. Let op: Card Wars Kingdom probeert gebruikers meermaals te verleiden om met Facebook in te loggen, maar wie dat lekker niet doet kan ook gewoon spelen.

Artie’s Magische Potlood

In deze originele teken-applicatie wordt Artie, een oranje jongetje met een blauwe feestmuts, geteisterd door een monster dat alle objecten op zijn pad vernietigd. Aan Artie de schone taak om alles weer heel te maken met een magisch potlood, zoals de naam van de app al weggeeft. Hiermee kunnen kinderen van 3 tot 6 jaar uitgestippelde lijntjes overtrekken en zien ze objecten tot leven komen. Van vrolijke vlinders tot gebouwen en auto’s, niets is onmogelijk. Ontwikkelaar Minilab gooide eerder al hoge ogen met Professor Astro Cat’s Solar System (link), een prijswinnende applicatie die kinderen spelenderwijs meer over ons zonnestelsel leert. Hopelijk is hun tweede app weer net zo goed.

Train Kit

De wereld in Train Kit is opgebouwd uit tegels. Tegels met water, rails, bruggen, gebouwen en bossen die kinderen van 6 tot 8 jaar naar eigen inzicht kunnen plaatsen en verschuiven. Op die manier ontstaat een ingenieus (of juist onhandig) wegennetwerk waarop hun eigen treintjes kunnen rondrijden. Die treinen kunnen ze ook zelf samenstellen door allerlei verschillende wagonnetjes achter een locomotief te hangen. Eventuele botsingen kun je voorkomen door het tempo van een trein te verhogen of te vertragen of gewoon te beslissen dat de trein van richting moet veranderen. Train Kit is zeker niet uniek, maar laat kinderen lekker vrij spelen in een vrolijke wereld. De ‘machinistmodus’ is helemaal fraai: die zet kleintjes op de stoel van de bestuurder, zodat ze hun eigen wereld al rijdende tot leven zien komen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
3 oktober 2019 om 12:10
Onderwerp
Categorie
Apps
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.