Thinkrolls

iKids week 46: Toca Nature, Huizen door Tinybop en meer

In deze iKids bespreken we Huizen waarin we nieuwe culturen ontdekken, Toca Nature waarin je een eigen landschap creëert en gaan we puzzelen in Thinkrolls.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

ThinkrollsHet weekend is al in volle gang en daarom hebben we ook deze zondag weer een aantal leuke apps op een rij gezet. Deze week reizen we de wereld rond met de nieuwe app Huizen, waarin kennis gemaakt wordt met nieuwe culturen en talen door huizen uit verschillende landen te bezoeken. Wil je liever de natuur in maar is het buiten te nat? In Toca Nature kan je zelf een landschap maken, inclusief bomen en dieren. Een creatieve app waarin je ook nog de dieren mag voeren. Tot slot is Thinkrolls nog een aanrader, een puzzel waarin ronde mannetjes door een doolhof begeleid moeten worden. Doordat het spel verschillende niveau’s heeft is het leuk voor zowel jonge als oudere kinderen.

Toca Nature

In de nieuwste app van Toca Boca kunnen kinderen van 6 tot 8 jaar een eigen natuurwereld bouwen. Door bomen en planten te plaatsen, rivieren aan te leggen en bergen te maken creëer je een eigen paradijs. In die wereld zijn vervolgens weer allerlei dieren te ontdekken en voeren. Denk aan bevers, herten en bruine beren. Alles is prachtig geanimeerd en het hele spel ademt de sfeer van een sereen natuurlandschap. Ook leuk bedacht: als je, al wandelende door de natuur, een leuk dier of mooi uitzicht tegenkomt kun je deze vastleggen met de fotocamera. Bijzondere extra’s zijn de bessen, paddestoelen en noten die je uit jouw eigen bos kan plukken en verzamelen, en het feit dat je het naar verloop van tijd langzaam nacht ziet worden.

Huizen door Tinybop

In het nieuwe spel van Tinybop, bekend van Het Menselijk Lichaam en Planten, kunnen kinderen boven de 4 jaar zeer verschillende huizen van onder tot boven ontdekken: een bakstenen huis in Brooklyn New York, een ger in Mongolië, een adobehuis in Guatemala en een torenhuis in Jemen. Door de bijzondere woningen af te struinen, maaltijden te maken en spelletjes te spelen leren kinderen steeds een nieuwe wereld kennen. Ondertussen kunnen ze zich ook nog nuttig maken, bijvoorbeeld door de boel een beetje op te ruimen of de elektriciteit te regelen. Lekker troep maken kan natuurlijk ook, of de boel behangen met eigen foto’s, tekeningen en versieringen. Uiteindelijk zijn er 17 kamers te ontdekken. Huizen door Tinybop is Nederlandstalig, maar door middel van interactieve naamplaatjes zijn er ook nieuwe woorden te leren, in meer dan 50 talen.

Thinkrolls

Het nieuwe spel Thinkrolls is naar eigen zeggen geschikt voor kinderen van 3 tot 8 jaar, en dat heeft alles met de 180 (!) verschillende levels te maken (90 makkelijk en 90 moeilijk). De bijzondere app is een denkspel, puzzel en platformer ineen, met 18 verschillende karakters. Deze ronde mannetjes moeten kinderen door een doolhof zien te begeleiden, daarbij gebruik makend van de zwaartekracht, hitte, snelheid en flexibiliteit. Onderweg zijn er allerlei extra obstakels maar ook beloningen te vinden, die van ieder level een soort puzzel maken. Handig is dat je zes verschillende spelersprofielen kunt aanmaken: zo kan ieder kind steeds verder gaan waar hij of zij was gebleven. In Thinkrolls wordt nergens gebruik gemaakt van taal, dus de opdrachten zijn voor kinderen uit alle landen te te begrijpen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 oktober 2016, 11:57
Categorie Apps
Onderwerp ikids

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.