iCulture iKids logo

iKids week 50: The Monsters, Flewn en A good snowman is hard to build

In de iKids van deze week bouwen we sneeuwpoppen in A good snowman, lezen we het interactieve verhaal Flewn en maken we griezels in The Monsters.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

iCulture iKids logo Sneeuw hebben we dit jaar nog nauwelijks gezien, en een witte kerst lijkt er ook al niet in te zitten. Met de sneeuwpoppen in puzzelapplicatie A good snowman is hard to build kan je dat leed gelukkig een beetje verzachten. Ontwikkelaar Tinybop helpt ook goed mee, en heeft nog net voor het einde van het jaar een leuke monster-app uitgebracht. Tot slot bespreken we Flewn, een prachtig geanimeerd verhaal waar je meteen van onder de indruk bent. Sneeuw of geen sneeuw, dit soort apps bieden uren vermaak.

The Monsters

In het Nederlandstalige The Monsters kunnen kinderen van 6 tot 8 jaar in een donker huis monsters ontwerpen. Geef ze bijvoorbeeld bizar grote ogen, verf ze geel, behang ze met schubben of zet horens op hun kop. Alles mag, en in deze app geldt: hoe enger hoe beter. Wie tevreden is met het resultaat kan zijn griezel op de foto zetten of – veel leuker nog – hem laten praten. Daarvoor kun je zelf teksten en spookachtige geluiden inspreken, die je mag opslaan in de geluidsbibliotheek. Voor spookhuis-fans is dit een echte aanrader.

Flewn

Engelse taal in een applicatie voor jonge kinderen is meestal een reden om hem niet in deze rubriek te bespreken, maar voor het prachtige Flewn maken we graag een uitzondering. De app is bovendien zo fantasierijk dat ouders eenvoudig hun eigen verhaal bij de animaties kunnen bedenken. Kinderen van 4 jaar en ouder worden meegenomen op reis met een bejaarde walvis, die op zoek is naar de oceaan. Omdat hij zich niet over land kan voortbewegen loopt hij op stelten. Het dier heeft daardoor iets weg van de bekende olifanten van Dali, die ook hoge poten hebben en gebouwen op hun rug dragen. De prachtige animaties en bijzondere muziek maken het geheel intrigerend, maar ook het verhaal, dat ongeveer 25 minuten duurt, is goed bedacht. Via een tweede verhaallijn kun je de reis van de walvis ervaren vanuit het perspectief van een kikker op een vliegend fietsje. Zorg er in dat geval voor dat je genoeg vliegen eet om de fiets in de lucht te houden, anders zak je naar de grond. Voor de lengte van dit verhaal is Flewn redelijk aan de prijs, maar daar krijg je wel een kunstwerkje voor terug.

A good snowman is hard to build

Puzzel-app A good snowman is al voor heel wat prijzen genomineerd, en dat is wat ons betreft terecht. In de slimme applicatie rol je met een zwart monstertje sneeuwballen om een pop in elkaar te zetten. Dat moet echter wel in de juiste volgorde gebeuren, en via de juiste route, anders mag je niet door naar de volgende tuin. Het spel zit goed in elkaar, maar er is ook nagedacht over de aankleding. Zo heeft elke sneeuwpop een eigen naam, en andere accessoires. A good snowman is voor 4 jaar en ouder en maakt geen gebruik van in-app aankopen of advertenties.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 oktober 2016, 11:53
Categorie Apps
Onderwerp ikids

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.