iCulture iKids logo

iKids week 15: SPRAWL, Chameleon run en Wee Trains

In deze iKids creëren we nieuwe werelden in puzzelspel SPRAWL, bouwen we treinen met Wee Trains en spelen we renspel Chameleon Run.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

iCulture iKids logo Nederlandse ontwikkelaar Gamious geeft het zelf al aan: puzzelspel Sprawl heeft qua looks wel wat weg van SimCity, en voelt daarom meteen vertrouwd aan. Desondanks heeft deze applicatie een geheel eigen gameplay, die niet snel zal vervelen. Verder in de iKids van deze week: eigen treinen bouwen met het vrolijke Wee Trains en een fijn nieuw renspel dat naast snelheid en tactiek ook om kleuren draait.

SPRAWL

SPRAWL laat kinderen van alle leeftijden al puzzelende een wereld creëren door graslanden, waterwegen of rijstroken aan te leggen. Trek asfalt langs huizen en zie hoe langzaam een stad verschijnt, verbind alle koeien met gras om een groen weiland te planten, en laat de bootjes te water om rivieren of meren te graven. Het enige waar je op moet letten is dat niemand de pas wordt afgesneden, want dat betekent opnieuw beginnen. Aanvankelijk zijn de puzzels overzichtelijk, maar verderop in het spel liggen verbindingspunten steeds lastiger ten opzichte van elkaar. Wie in zo’n geval niet alleen de puzzel weet op te lossen, maar ook een fraai landschap kan creëren, heeft SPRAWL onder de knie. Deze gratis app is een aanrader!

Wee Trains

Het splinternieuwe Wee Trains laat kinderen tot 5 jaar vrolijke treinen met een locomotief en drie wagons samenstellen. Daarbij kunnen ze uit meer dan honderd exemplaren kiezen, van een oude stoomtrein tot een moderne sneltrein. Onder de wagons bevinden zich bijvoorbeeld speciale karren voor dieren, personen en water. Als hun trein compleet is rest kinderen nog één ding: een ritje maken. Op een avontuurlijk traject met spelletjes die bij de gekozen wagons aansluiten, welteverstaan. Stop een geinig dier in zijn hok, laad het juiste aantal sinaasappels in of haal passagiers op van het station. Tijdens het rijden kun je treinkaartjes verzamelen om nieuwe treinen en werelden vrij te spelen. Deze Belgische app biedt peuters en kleuters meer dan genoeg speelplezier.

Chameleon Run

In de App Store zijn talloze renspellen te vinden, maar applicatie Chameleon Run springt er qua vormgeving bovenuit. In deze nieuwe app kunnen kinderen van 5 jaar en ouder in elk level de snelste tijd proberen neer te zetten door op en over balken te springen. Daarbij is een ding anders dan anders: de renner in kwestie moet de kleur van het platform waar hij naartoe springt aannemen. Als een kameleon dus. Klinkt eenvoudig, maar is dat niet. Dit renspel vraagt het uiterste van je concentratie, dus ga er maar eens goed voor zitten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 oktober 2016, 11:51
Categorie Apps
Onderwerp ikids

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.