iCulture iKids logo

iKids week 32: Paradise Bay, Lego Creator Islands en meer

In deze iKids bespreken we Paradise Bay en Creator Islands, apps om eilanden mee te bouwen. Ook leuk: Lego Duplo Food, een ijsjes-app voor de kleintjes.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

iCulture iKids logoNa de koudste 31 juli ooit en een week met meer regen dan besteld is eindelijk het zonnige staartje van de zomer aangebroken. En daar horen vrolijke apps bij, die het zomergevoel versterken. Bijvoorbeeld Paradise Bay, een fraai geanimeerde applicatie waarmee kinderen een bloeiende ruilhandel op een tropisch eiland kunnen beginnen. Of Lego Creator Islands, dat ook draait om nederzettingen op zonnige eilanden plaatsen, maar dan met de welbekende Legostenen. Voor de kleintjes bespreken we Lego Duplo Food, een spelletje waarmee ze ijsjes en taartjes kunnen maken en waarin goed of fout niet bestaat. IJsjes, zon en tropische eilanden: met deze gratis apps houd je het vakantiegevoel nog even vast.

Paradise Bay

In App Store recensies wordt deze grote nieuwkomer ook wel de tropische versie van Hay Day genoemd; wij kunnen wel begrijpen waarom. In het spel kunnen kinderen vanaf 4 jaar een tropisch eilandje waar de tijd een beetje heeft stilgestaan omtoveren tot bruisend handelscentrum. Bijvoorbeeld door werkplaatsen neer te zetten, te vissen of gewassen te verbouwen, zodat je een ruilhandel kan starten met eilandbewoners en passerende schepen. Dat vissen doe je overigens niet zelf, maar met behulp van een schattig en spitsvondig schildpadje. De applicatie is Engelstalig – ga er bij kleine kinderen in het begin dus even naast zitten – en maakt gebruik van in-app aankopen. Geld uitgeven is echter zeker niet nodig om het spel te spelen. Een download waard!

Lego Creator Islands

Lego Creator Islands staat al een tijdje in de App Store, maar is hier nog nooit besproken. In de applicatie kunnen kinderen van 9 tot 11 jaar huizen en voertuigen in elkaar zetten en rare dieren bouwen die hen helpen met het inrichten van hun ultieme droomeiland. De gele bouwstenen die je met jouw creaties verdient kun je weer inruilen voor nieuwe bouwmodellen. Wanneer het eiland af is kun je uitbreiden naar omliggende eilanden, om daar fijn verder te klussen. Wel hebben alle creaties onderhoud nodig, waardoor kinderen oneindig kunnen blijven spelen en bouwstenen blijven verdienen. Slim bedacht. Net als veel andere applicaties van Lego is dit spel gratis, zonder in-app aankopen en reclames van derden.

lego creator islands

Lego Duplo Food

Van dezelfde ontwikkelaar als Creator Islands is het zonnige Lego Duplo Food, een app waarmee kinderen tot vijf jaar een ijsjeszaak in het park kunnen runnen. Begin de dag door de parasols uit te klappen en de terrasstoelen klaar te zetten en kies daarna wat je die dag gaat verkopen: ijsjes, hamburgers of taartjes. Berg vervolgens alle benodigde ingrediënten op en wacht op de eerste klanten. Lego Duplo Food draait om het klaarmaken van de juiste bestelling, maar in dit vrolijke spelletje zijn de gasten (dieren, mensen maar ook fantasiebeesten) ook tevreden met een ander ijsje dan ze besteld hadden. In deze applicatie doen eigenlijk alleen het decor en de hoekige broodjes en taartjes aan lego en duplo denken, het spelletje zelf is vrij simpel gehouden. Een prima app voor peuters en kleuters.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 oktober 2016, 11:54
Categorie Apps
Onderwerp ikids
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.