iCulture iKids logo

iKids week 26: Jip en Janneke, Toca Life City en meer

In de iKids van week 26 bespreken we de nieuwste apps van Jip en Janneke, ontdekken we de stad in Toca Life: City en reizen we de wereld over met Kika&Bob.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

iCulture iKids logo Jip en Janneke, wie kent ze niet. Deze week zijn er twee vrolijke apps van het vertrouwde duo uit de boeken van Annie M.G. Schmidt uitgebracht: Jip en Janneke Dieren en Jip en Janneke Spelen. Daarnaast heeft de animatieserie Kika & Bob nu ook een eigen app, waarin kinderen het avontuurlijke tweetal kunnen helpen met het terugvinden van de sierduif van Juffrouw Haakmans. Tot slot bespreken we Toca Life: City, het fraaie vervolg op het succesvolle Toca Life: Town.

Toca Life: City

Waar de eerste versie Toca Life: Town kinderen een gezellig dorp liet ontdekken, is het nu tijd om dat plaatsje voor de grote stad te verruilen. In het nieuwste spel van ontwikkelaar Toca Boca krijgen kinderen tot 5 jaar alle vrijheid om in hun eentje op onderzoek uit te gaan. In de stad zijn vier locaties beschikbaar en kun je alle personages naar eigen smaak aanpassen. De opzet van de applicatie is hetzelfde gebleven: er is geen race tegen de klok of manier om het spel te winnen. Je kan lekker thuis rommelen, iets gaan eten in het plaatselijke restaurant, nieuwe kleding voor je personage kopen of even langs de kapper rennen voor een nieuwe coupe. De applicatie maakt nergens gebruik van taal. Tip: ter promotie van de nieuwe app is het eerdere Toca Life: Town momenteel tijdelijk gratis te downloaden.

Jip en Janneke Dieren

Jip en Janneke Dieren Voor kinderen tot 3 jaar zijn twee nieuwe apps van Jip en Janneke uitgekomen: Dieren en Spelen. In die eerste applicatie speelt het vertrouwde duo met verschillende dieren. De poes, de haan, de egel, etcetera. Wanneer kinderen een dier kiezen verschijnt de naam van het dier in beeld komt en wordt deze voorgelezen. Daarna komen de illustraties van Fiep Westendorp tot leven. Zo zien we Jip en Janneke de kippen voeren en ontdekken we dat arme poes niet meer uit de boom durft. Jip en Janneke Spelen werkt op dezelfde manier, maar dan met speelgoed in plaats van dieren. Leuk gedaan, maar deze app is vanwege het geringe aantal uitdagingen en keuzes wat ons betreft alleen geschikt voor de allerkleinsten.

Kika & Bob

Het negenjarige meisje Kika en de niet zo snuggere brandweerman Bob, bekend van de animatieserie Kika & Bob, hebben sinds kort ook een eigen app voor kinderen van 7 tot 11 jaar. De applicatie bestaat uit 26 minigames en speelt zich af op de locaties waar Kika en Bob in de serie zijn geweest. Voor wie het verhaal niet kent: in het tv-programma gaat het tweetal overal ter wereld op zoek de sierduif van Juffrouw Haakmans, om zo hun kat Tijgertje terug te krijgen. In Amsterdam moeten ze bijvoorbeeld zien over te steken zonder door fietsers van hun sokken te worden gereden (herkenbaar!), in New York kunnen ze een restaurant in Little Italy bestieren en in Sicilië moeten ze op de vlucht voor een vulkaanuitbarsting. De app is lekker uitgebreid en leuk geanimeerd. Het enige dat nog ontbreekt is een duidelijk intro, dat kinderen op een leuke manier uitlegt hoe het spel in elkaar zit en de verhaallijn loopt.

Kika & Bob

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 oktober 2016, 11:55
Categorie Apps
Onderwerp ikids

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.