iCulture iKids logo

iKids week 25: Dr. Panda, Troll Face en meer

In de iKids van deze week ontdekken we het heelal met Dr. Panda, duiken we onder water in Zee Puzzel en halen we slechte grappen uit in Troll Face Quest.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

iCulture iKids logo De iKids van deze week wordt voor iedere leeftijdscategorie een leuke nieuwe app uitgelicht. Voor de allerkleinsten is er Zee puzzel, een rustgevende en fraai geanimeerde puzzel-app die sinds kort ook in Nederland beschikbaar is. Kinderen van 6 tot 8 jaar kunnen aan de slag met de nieuwste van Dr. Panda, een app die zich afspeelt in de ruimte en allerlei leuke astronauten-activiteiten biedt. Voor kinderen van twaalf jaar en ouder heeft het Nederlandse Spil Games een nieuwe applicatie over Troll Face uitgebracht, die wederom draait om duistere humor en sluwe streken. Er valt dus weer genoeg te ontdekken!

Zee puzzel

Puzzels voor de allerkleinsten zijn in grote getale in de App Store aanwezig, maar zijn vaak zo simpel dat ze weinig meer bieden dan een houten exemplaar. Voor Zee Puzzel gaat dit gelukkig niet op. In de app kunnen kinderen tot 5 jaar met een onderzeeër door puzzels heen varen, die prachtige plaatjes van de onderwaterwereld laten zien. Als je de uitsneden van de puzzel op de goede plek schuift komen de dieren en planten tot leven. De rustgevende muziek en vrolijke animaties maken deze applicatie erg geschikt om kinderen lekker mee te laten spelen. Zee Puzzel biedt drie gratis puzzels, voor het complete pakket betaal je €1,99. Vreemd genoeg is er ook nog een andere Zee Puzzel app in de App Store te vinden, maar dan voor €2,99. Het is helaas onduidelijk welke voordelen of extra levels dat oplevert ten opzichte van deze applicatie.

Dr. Panda in de Ruimte

Dr. Panda is inmiddels bijna een keurmerk op zich; de apps zijn vrijwel altijd van hoge kwaliteit en zeer populair. De nieuwste app van de ontwikkelaar gaat van start met het bouwen van een eigen ruimteschip voor het bekende pandabeertje, om deze vervolgens de ruimte in te lanceren. Eenmaal zwevend tussen de sterren en planeten kunnen kinderen van 6 tot 8 jaar allerlei geestige buitenaardse wezens ontdekken, die ze verschillende planten kunnen voeren. Iedere plant wekt een andere reactie op, van vuurspuwen tot groeien. Dr. Panda zou Dr. Panda niet zijn zonder zijn aandoenlijke dierenvrienden, die in dit spel ook astronauten zijn. Slalom tussen meteorieten en help ze met het repareren van ruimteschepen of een defecte satelliet. Er valt meer dan genoeg te doen en te ondernemen. In Dr. Panda in de Ruimte is geen sprake van reclames of in-app aankopen.

Troll Face Quest Unlucky

Iedereen kent het rage-comic karakter Troll Face wel, maar niet iedereen weet dat het trolgezicht tevens de hoofdrol speelt in een reeks games en apps. Het nieuwste spel in die categorie is afkomstig van het Nederlandse Spil Games en heet Troll Face Quest Unlucky. De applicatie draait om ‘trollerigheid’ en zit vol sluwe streken en treiterige trucs. In ieder van de 33 levels worden kinderen vanaf 12 jaar uitgedaagd om na te denken hoe ze op ludieke wijze (en dus niet op de voor de hand liggende manier) een karakter in de val lokken. Daarbij krijg je vijf gratis hints, onbeperkt hints kopen kost €0,99. Minder netjes: de vele advertenties kun je alleen afkopen zonder enig idee over de prijs van de in-app aankoop. Hopelijk wordt dit bedrag spoedig vermeld, in de applicatie zelf en in de App Store.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 oktober 2016, 11:55
Categorie Apps
Onderwerp ikids

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.