iCulture iKids logo

iKids week 34: Bob the Builder en Riptide GP: Renegade

In deze iKids steken we de handen uit de mouwen in de nieuwste app van Bob de Bouwer en gaan we racen met jetski's in Riptide GP: Renegade.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

iCulture iKids logo Na een aantal jaar afwezigheid is Bob de bouwer ineens terug, maar dan in een compleet nieuwe gedaante. Daar is niet iedereen even blij mee (nostalgische types blijken nogal aan zijn oude look gehecht) maar zijn nieuwe app zit gelukkig goed in elkaar (link). Verder lees je in deze iKids alles over Riptide GP: Renegade, de nieuwste app van de populaire jetski serie (link).

Bob the Builder: Build City

De laatste aflevering van Bob de Bouwer stamt uit 2012, maar toen speelgoedfabrikant Mattel onlangs de rechten kocht is het populaire animatiekarakter nieuw leven ingeblazen. Hierdoor is de serie niet alleen vanaf volgend jaar op tv te bezichtigen, maar werd ook een vrolijke nieuwe app uitgebracht. In deze applicatie gaan kinderen tot 5 jaar aan de slag met zwaar materieel en doen alle oude voertuig-vrienden van Bob weer mee. Zo kunnen kinderen met bulldozer Muck rommel van de weg duwen, of met kraan Lofty de straat vrijmaken door bomen weg te takelen. Daarna kunnen kleine bouwers allerlei mooi gebouwen neerzetten én een ritje door de wasstraat doen. Een gepaste beloning na al dat zware werk. De app van Bob is vooralsnog Engelstalig, maar dat zal de pret in dit geval zeker niet drukken.

Bob the Builder

Riptide GP: Renegade

Riptide GP wordt door liefhebbers de beste jetski-game voor iPhone en iPad genoemd en wij begrijpen waarom. De nieuwste app van deze serie, geschikt voor kinderen van 9 jaar en ouder, heeft flitsende animaties en meer dan genoeg uitdagingen om je uren mee te vermaken. In het verhaal van Renegade ben jij als speler uit de officiële competitie verbannen, waardoor je illegaal moet racen over het water. Hierbij krijg je zelfs politie achter je aan. Het spel kan op verschillende manieren worden gespeeld: door eindbazen te verslaan speel je nieuwe voertuigen en personages vrij, maar kinderen kunnen ook via het internet tegen zeven anderen battelen. Last but not least kun je ook met vier spelers tegelijk via de Apple TV te spelen, wat we van die gouwe ouwe consolespellen kennen. Deze Riptide is grafisch beter dan zijn voorgangers, waardoor al het spektakel op het water nog beter overkomt. Naast jetski’s zijn er natuurlijk ook weer hydrojets te verdienen, waardoor de stunts nog spannender worden. Voor dardevils die het leuk vinden om samen te gamen is dit het ideale spel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
4 oktober 2016 om 11:50
Onderwerp
Categorie
Apps
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.