IKEA Match: kies de juiste bank.

IKEA Matcha: puzzelen met IKEA-meubels

IKEA Matcha is een puzzelgame met IKEA-meubels. Kies de juiste namen bij de meubels en laat zien dat je alles weet van de Klippan, Billy en PAX.

Er zijn mensen die het in elkaar zetten van een IKEA-meubel al een puzzel vinden. Maar er zijn ook mensen die op tweede kerstdag meteen in de auto zijn gesprongen om gezellig weer bij IKEA te kunnen rondkijken. Hoe je ook over IKEA denkt: met de officiële IKEA Matcha-game raak je in ieder geval niet in de stress. Daarmee kun je rustig door het aanbod van de meubelreus bladeren en laten zien hoeveel jij weet van de Klippan, Billy, Grundtal- en PAX-serie.

Met IKEA Matcha kun je twee verschillende trivia-spelletjes spelen. Bij de eerste spelmodus krijg je de naam van een IKEA-product te zien en moet je de juiste productafbeelding kiezen. Je krijgt bijvoorbeeld de naam ‘Klippan’ in beeld en moet kiezen uit twee bankjes. Dat lijkt simpel, maar het is nog maar level 1. Gaandeweg komen er ook minder bekende productnamen in beeld.

IKEA Match: kies de juiste bank.

In de tweede spelvariant moet je de juiste letters kiezen bij een productafbeelding of hint. Er zitten 49 levels in en je kunt in elk level maximaal 3 sterren verdienen, net als bij bekende games als Cut The Rope en Angry Birds. Onderweg zijn er 21 badges en bekers die je binnen kunt slepen als IKEA-expert. Je ziet daarbij hoe jij scoort ten opzichte van andere spelers, dus de game geeft meteen een goed gevoel. Maar het blijft natuurlijk gewoon een reclame-app, bedoeld om jou toch weer even naar de winkels te lokken. Daarom alleen geschikt voor de echte fans, die natuurlijk al lang weten dat er logica achter de productnamen zit: gestoffeerde banken en boekenkasten krijgen vaak een jongensnaam en de eettafels bij IKEA zijn vernoemd naar Zweedse plaatsnamen.

IKEA Matcha score

Ook handig als je in 2016 van plan bent om bij IKEA te gaan solliciteren en nu alvast de productnamen wilt oefenen. Want… hoe heet dat bekende krukje in het applogo ook alweer?

IKEA brengt behalve deze game en de jaarlijkse catalogus in appvorm ook nog een wat bizarre Emoticons-app uit, waarmee stellen hun onderlinge communicatie kunnen verbeteren.

Via: Androidworld

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 december 2015, 12:00
Categorie Apps
Onderwerpen games, ikea

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.