iFlash: usb-stick voor iPhone en iPad

De iFlash is een usb-stick die je kunt aansluiten op je iPhone of iPad, gemaakt door Photojojo. Je hoeft hiermee niet langer foto's te synchroniseren.

iFlash Photojojo iPhoneiPhone-bestanden op een usb-stick zetten kan een gedoe zijn. Je moet immers eerst de gegevens op een computer zetten, de usb-stick aan deze pc hangen en vervolgens de bestanden weer van de computer naar de stick verplaatsen. Photojojo’s iFlash hoopt dit proces makkelijker te maken: deze usb-stick heeft aan de andere kant namelijk een iPhone-verbindingspoort, waardoor er geen computer meer aan te pas hoeft te komen.

Je sluit de iFlash Drive aan op je iPhone, waarna je een bijbehorende app opstart om de betreffende bestanden er op te zetten. Zodra je dit hebt gedaan kun je de stick uit je iPhone halen en de usb-poort gebruiken om hem later op bijvoorbeeld een computer te gebruiken. Je kunt de iFlash ook gebruiken om bestanden tussen iOS-apparaten uit te wisselen. De bijbehorende app ondersteunt meerdere bestandstypen:

  • Foto’s – BMP, CUR, GIF, ICO, JPG, PNG, TIF, TIFF en XMB
  • Video’s – AVI, FLV, MKV, MOV, MPG, MPV, MP4, M4V, RM, RMVB, TS, en WMV
  • Documenten – DOC, TXT, HTML, Keynote, Numbers, Pages, PDF, Power Point, Excel en RTF
  • Audio – MP3, CAF, ACC, AIF, WAV, AIFF en M4A

Een usb-stick die op je iPhone werkt zal voor sommigen interessant zijn, maar je moet er wel diep voor in de buidel tasten. Een 8GB-versie met 30-pins-connector kost maar liefst 100 dollar en voor 16GB met Lightning-aansluiting ben je 150 dollar kwijt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 mei 2013, 9:25
Categorie Accessoires
Onderwerpen fotografie, usb-stick

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.