Google Glass krijgt mogelijk iPhone-app

Google Glass krijgt binnenkort wellicht een iOS-app, zodat je met een iPhone ook routenavigatie en sms-berichten via Google Glass kunt gebruiken.

google glass brilTechCrunch sprak met een Google-medewerker van het Google Glass-team en noteerde een aantal opvallende feiten. Functies zoals routenavigatie en tekstberichten zullen straks werken, ongeacht het platform. Daarbij werd de indruk gewekt dat er mogelijk een iOS-app in de maak is. Sommige functies kunnen namelijk onmogelijk worden gerealiseerd zonder een iOS-app.

Glass werkt al samen met iPhones, want je kunt via Bluetooth of Wi-Fi een verbinding leggen waardoor je de internetverbinding kunt delen. Als iPhone-gebruiker heb je echter niet de mogelijkheid om routenavigatie via Glass op de vragen, terwijl dat nou juist één van de belangrijkste functies is. Android-gebruikers moeten een bijbehorende app op hun gekoppelde smartphone starten om bepaalde Glass-functies te gebruiken. Maar omdat er geen soortgelijke app voor iOS is, mis je bepaalde opties. Volgens Google gaat dat snel veranderen, al is nog onduidelijk hoe het bedrijf de beperkingen in iOS omzeilt.

Google Glass kan straks alle functies uitvoeren, ongeacht met welk type apparaat het is verbonden, zo werd beloofd. Om voor navigatie te worden gebruikt moet de aangesloten telefoon de GPS-data doorgeven aan de Glass-bril, zodat de locatiegegevens nauwkeurig genoeg zijn. Maar op de iPhone is daarvoor een extra app nodig, die bijvoorbeeld gebruik kan maken van het CoreBluetooth-framework dat sinds iOS 5 aanwezig is. Het berekenen van de route wordt dan door de app gedaan en niet door de bril zelf. Berichten kan de Glass-bril ontvangen zoals nu al bij het Pebble-horloge gebeurt, maar er is geen sprake van tweerichtingsverkeer. Het typen en verzenden van berichten is niet mogelijk, terwijl dat (met de juiste permissies) wel mogelijk is op een Android-toestel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 mei 2013, 23:10
Categorie Accessoires
Onderwerp google glass

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.