iFixit bevestigt: iPhone heeft A4-processor met 512 MB RAM

iFixit heeft de behuizing van de iPhone 4 al geopend en bevestigt de A4-chip, 512 MB RAM, Gorilla Glass en diverse andere geruchten.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

ifixit iphone 4iFixit heeft al de hand weten te leggen op een iPhone 4 en begon meteen met het openmaken van de behuizing. Het bedrijf had geluk dat de iPhone 4 al bij diverse kopers te vroeg was afgeleverd. Ze bevestigen dat de iPhone 4 inderdaad beschikt over een A4-processor met 512 MB RAM, zoals al eerder werd vermoed. De iPhone 4 heeft daarmee dubbel zoveel werkgeheugen als de iPad (256 MB).

Bij de A4-processor gaat het om een 1 GHz ARM Cortex A8-gebaseerde chip, dezelfde die ook in de Samsung Wave S8500 aanwezig is (de kloksnelheid hoeft daarbij overigens niet 1 GHz te zijn, het kan ook lager zijn afgesteld). Het openmaken van de iPhone 4 begon een paar uurtjes geleden en is al behoorlijk ver gevorderd. Zo ontdekte iFixit bijvoorbeeld dat het Retina Display inderdaad is wordt beschermd door Gorilla Glass, een chemisch versterkte glaslaag dat 20 keer onbuigzamer en 30 keer harder is dan plastic (een nogal algemene bewering, aangezien er vele materiaalsoorten zijn die we ‘plastic’ noemen). Gorilla Glass is goed bestand tegen slijtage.

ifixit iphone 4

iFixit ontdekte ook dat de twee schroefjes aan de onderkant van de telefoon ervoor zorgen dat je het achterpaneel kan loshalen. Het glas aan de voorzijde is wat moeilijker om te verwijderen. De batterij is een 1420 mAh Li-Polymeer-ecemplaar, zwaarder dan die van de Nexus One (1400 mAh) en de HTC Droid Incredible (1300 mAh). Een andere bevestiging die op de foto’s goed is te zien, is de aanwezigheid van een dubbele microfoon voor het onderdrukken van achtergrondgeluid.

Apple heeft de goedkeuringinstantie FCC gevraagd om foto’s van het binnenwerk van de iPhone permanent geheim te houden. Maar grote verrassingen heeft iFixit nog niet ontdekt.

Het resultaat is online te zien op iFixit.com.

iphone 4 open

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 juli 2010, 14:34
Categorie iDevices
Onderwerpen ifixit, iPhone 4, teardown

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.