iData: iPhone-gegevens uitwisselen via audiosignalen

iData is een oplossing om via audiosignalen informatie tussen de iPhone en usb-apparaten te kunnen uitwisselen. Het werkt met een kleine zwarte kubus.

idataiPhone-ontwikkelaars kunnen hun applicaties wel via Wi-Fi met de desktop laten communiceren, maar via Bluetooth of USB kan het nog niet. De bedenkers van iData hebben daar een oplossing voor bedacht, al schrik je wel even van de gigantische hoeveelheid kabeltjes en andere rommel die de bedenker in onderstaande video op z’n bureau heeft liggen. iData stuurt de informatie naar de audio-uitgang van de iPhone. Een zwarte kubus (zie hiernaast) zet de audiosignalen om naar usb-commando’s die de desktop kan verwerken.

iData is bedoeld voor FM-zenders om bijvoorbeeld garagedeuren, usb-speelgoed of auto’s op afstand te bedienen. Jammer is alleen dat Apple vanaf iPhone OS 3.0 het rechtstreeks aansturen van hardware (bijvoorbeeld via Bluetooth) wel mogelijk wil maken, dus de bedenkers van iData zullen hun kubus nog snel op de markt moeten brengen. De gebruikte techniek heet overigens audiomodulatie en de overdrachtssnelheid is 1200 Baud.

Meer info: iData

Via: iPhone-ticker.de

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 maart 2009, 18:27
Categorie iDevices
Onderwerp audio

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.