ID-Guardian: portemonneecase beschermt OV-chipkaart en andere RFID-pasjes

De ID-Guardian is een magnetische iPhone-portemonneehoes die het RFID-signaal van je pasjes blokkeert.

ID-Guardian_indiegogo
iPhone-cases die tegelijkertijd als portemonnee fungeren zien we geregeld op iCulture voorbijkomen. De ID-Guardian lijkt in eerste opzicht verdacht veel op het zoveelste alternatief, maar de portemonnee heeft twee interessante functies om zich te onderscheiden. Ten eerste bevestig je de iPhone met een magneet aan de case, waardoor je hem niet in een plastic hoes hoeft te steken of vast hoeft te plakken. Ten tweede bevat de case een stralingsvrij vakje van speciaal materiaal, waardoor het RFID-signaal niet door de portemonnee heen komt. De OV-chipkaart en andere RFID-pasjes zijn daardoor beschermd.

Het lijkt misschien wat onlogisch. Van oudsher zijn we gewend dat magneten niet in de buurt van pasjes moeten komen, omdat ze de informatie van magneetstrips op bankpasjes wissen. Maar de magneetstrip wordt bijna niet meer gebruikt. Wel zou de magneet een storende werking kunnen hebben op de kompasfunctie van de iPhone, maar dat is een ander verhaal. Bij RFID-pasjes zoals de OV-chipkaart is de informatie opgeslagen op een chip. Voorzover wij konden nagaan kun je de informatie op een OV-chipkaart niet wissen door er een magneet overheen te halen, maar als je toch nog nostalgische angsten hebt, kun je deze ID-Guardian-portemonnee beter overslaan en een normaal hoesje kopen.

id-guardian-kleuren

Door het RFID-signaal tegen te houden willen de makers voorkomen dat je pasinformatie wordt uitgelezen of dat je per ongeluk ergens incheckt. Tijdens een Black Hat-conferentie werd dit jaar een manier getoond waarop RFID-informatie op een meter afstand kan worden uitgelezen, al zijn er nog geen tragische gevallen in het nieuws gekomen. Maar omdat identiteitsdiefstal overal op de loer ligt, kun je ervoor kiezen om je hiertegen te beschermen. Het RFID-afschermende materiaal heeft volgens de makers geen invloed op de GSM-ontvangst van je iPhone. Wel is het zo, dat je de OV-kaart uit het hoesje moet halen als je ermee wilt inchecken bij een poortje. Kortom: niet een case die voor iedereen is weggelegd, maar was je altijd al op zoek naar een RFID-afschermende case, dan is dit misschien hét antwoord.

De ID-Guardian kan via Indiegogo worden besteld door minstens 25 dollar te doneren. Je krijgt dan een case in februari 2014 toegestuurd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 december 2013, 21:40
Categorie Accessoires
Onderwerp indiegogo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.