iCulture Weekend: sensorspecialisten voor iWatch, Flitsmeister 4.0 en meer

In iCulture Weekend: Apple haalt medische sensorspecialisten in huis, Flitsmeister volledig vernieuwd, WeMo Switch review en inspiratie voor de wintersport.

mophie wintersport outrideWat nieuws betreft was het een rustig weekend, maar er doken wel weer nieuwe berichten op over de iWatch. Apple heeft wederom een aantal nieuwe specialisten in dienst genomen die mogelijk aan de slimme smartwatch gaan werken. We zochten uit wat je nog met een eerste generatie iPhone kunt en ook reviewden we de WeMo Switch: is huisautomatisering echt zo eenvoudig? Verder waren er een groot aantal app-updates: Flitsmeister werd volledig vernieuwd voor iOS 7, Feedly voor iOS laat je ‘snellezen’ en Eidetic voor iOS helpt je om feitjes beter te onthouden. Ga je binnenkort op wintersport? Acht handige apps die je zeker even moet bekijken.

Nieuwe specialisten voor de iWatch?

medische sensorApple is druk bezig om kennis in huis te halen voor toekomstige producten, zoals de iWatch. Het gaat daarbij voornamelijk om biomedische toepassingen, fitnesstoepassingen en glucosesensoren. Verschillende experts uit deze branche traden recent bij Apple in dienst. Apple zou ook bezig zijn om experts in andere biomedische technologieën in huis te halen, bijvoorbeeld om de Touch ID-vingersensor te verbergen in het scherm.

Meer lezen: Apple haalt meer medische sensorspecialisten in huis, mogelijk voor iWatch

Meer nieuws dit weekend:

  • Wat kun je nog met de allereerste iPhone? Wij zochten het uit.
  • Huisautomatisering op een eenvoudige manier: we namen de WeMo Switch onder de loep.

Flitsmeister 4.0: nieuw ontwerp, dashboard en iOS 7-ready

flitsmeister-4-2De populaire Nederlandse app Flitsmeister kreeg afgelopen weekend een grote update die het versienummer naar 4.0 tilt. Het totaal vernieuwde uiterlijk in lijn met iOS 7 springt het meest in het oog. Een handige toevoeging is de automatische dag- en nachtmodus en ook het dashboard is opnieuw ingericht. Er zijn ook de nodige nieuwe functies toegevoegd. Zo kun je voortaan je gemiddelde snelheid zien en wordt realtime weergegeven wat de afstand is tot de file, flitser of andere verkeerssituatie. Alle vernieuwingen betekenen wel dat iOS 7.0 voortaan de minimum vereiste is.

Meer lezen: Flitsmeister 4.0 totaal vernieuwd voor iOS 7

Meer apps dit weekend:

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.