MMAppSwitcher: andere multitaskingweergave van apps

Met MMAppSwitcher kun je zorgen dat de multitaskweergave van een app anders is, waardoor je detailinfo kunt tonen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

appswitchMMAppSwitcher is een hulpmiddel voor ontwikkelaars. Het zorgt ervoor dat de multitaskingweergave in iOS 7 een eigen uiterlijk krijgt. Als je normaal tweemaal op de homeknop drukt, krijg je miniaturen te zien van eerder geopende apps, die er net zo uit zien als het origineel. Bij apps die veel informatie op het scherm tonen kan dat onhandig zijn: het multitasking-miniatuur is te klein om de tekst te tonen en zeker bij ‘kale’ apps in iOS 7-stijl kun je soms niet eens zien om welke app het gaat. Ze zijn bijna allemaal wit met schaarse tekst. MMAppSwitcher lost dat op: als ontwikkelaar laat je niet de laatste schermweergave zien, maar aangepaste informatie. Die informatie wordt op een zodanige grootte getoond, dat je er ook nog iets aan hebt.


Neem bijvoorbeeld een app waarmee je uren kunt registreren (op de afbeelding hierboven zie je de app TimeBox, meer informatie verderop in dit artikel). De app zelf laat een lijst zien van tijdstippen waarop je bent ingecheckt en dat kan een behoorlijk lange lijst worden, die je op de multitaskingweergave niet meer goed kunt lezen. De multitaskingweergave van deze app toont daarom alleen in duidelijk leesbare letters wanneer je voor de laatste keer bent ingecheckt.

Net als bij normale multitasking tap je erop om de app te openen. Je krijgt dan weer het normale appscherm te zien, met de lijst van alle inchecktijden. Een rekenmachine-app toont de uitkomst van de laatste berekening, een navigatie-app toont het laatst ingevoerde adres en zo zijn er nog veel meer praktische voorbeelden te bedenken. MMAppSwitcher is een open source-project en is te vinden op Github. Wie meer wil weten kan ook eens kijken in deze blogposting. Alleen bij wachtwoord- en bankierapps is het misschien niet zo handig om het laatst getoonde wachtwoord of banksaldo op deze manier te tonen.

Bonus: TimeBox wordt ClockShots

clockshots-iphoneDe getoonde app TimeBox is niet in de App Store te vinden. Dat klopt, want de ontwikkelaar is van plan deze app onder de naam ClockShots uit te brengen. Op de website ClockShots.com lees je meer over deze app. De werking van de app is best bijzonder: als je aan een taak begint maak je een screenshot van het lockscreen van de iPhone. Zodra je stopt te werken maak je opnieuw een screenshot. Telkens wanneer je de app opent worden de screenshots bij elkaar gezocht en is een tijdlijn te reconstrueren. Je kunt met ClockShots ook gebruik maken van iBeacons, bijvoorbeeld wanneer je als docent in verschillende klaslokalen komt of als schoonmaker meerdere ruimtes in een gebouw moet schoonmaken. Binnenkort dus in de App Store als ClockShots.

Via: iPhone-ticker

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 januari 2014, 13:45
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.