‘Apple en Samsung willen patentstrijd bijleggen’

Apple en Samsung praten over het laten vallen van alle grote patentzaken, aldus bronnen van Korea Times.

Apple Samsung spotlightApple en Samsung zijn met elkaar in gesprek over een grootschalige schikking. Dit vertelt de Korea Times. De twee kijken of het mogelijk is om alle rechtszaken te laten vallen. We hebben in het verleden vaker geschreven over schikkingsgesprekken tussen Apple en Samsung, maar de nieuwe gesprekken klinken grootschaliger dan voorheen. Bovendien is de situatie nu anders: Apple en Google maakten dit weekend bekend alle lopende zaken te schikken. Een schikking met Samsung zou het einde voor alle grote Apple-patentzaken betekenen.

Korea Times baseert zich op anonieme bronnen bekend met de gesprekken. Na het laatste Amerikaanse vonnis in een patentzaak, heeft Samsung de eerder begonnen gesprekken voortgezet. Lopen de gesprekken goed af, dan worden alle rechtszaken tussen Apple en Samsung gestaakt. Daarvoor moeten alleen wel veel details worden uitgewerkt: de twee moeten bepalen voor welke patenten er bijvoorbeeld licentiekosten betaald moeten worden. Patentenkenner Florian Fueller van FOSS Patents is optimistisch:

De zaken moeten tegen de zomer zijn afgerond. Apple heeft geen eindstrategie. De overeenkomst met Google wijst er op dat het management zich richt op een elegante afsluiting van Steve Jobs’ ‘thermonucleaire’ ambities, gebaseerd op een totaal onrealistische kijk op Apple’s patentportfolio.

Apple en Samsung zijn al eerder in gesprek met elkaar geweest: de rechter verzocht ze voor de laatste grote zaak nog een schikking te bespreken. Dit liep toen echter op niks uit.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 mei 2014, 13:30
Categorie Apple
Onderwerp samsung

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.