iculture-vandaag
iCulture Vandaag
siri-ios-7

iCulture Vandaag: dit was donderdag 7 augustus 2014

Vandaag op iCulture: mogelijk komt Siri naar de Mac, datum van WWDC 2015 circuleert nu al, tegenstrijdige iPhone 6-geruchten, nieuwe games en fraaie app-updates.

SiriNederlands spreken en verstaan is helaas nog altijd niet weggelegd voor Siri. Ondertussen zoekt Apple wel naar nieuwe manieren om de spraakassistent te kunnen aanbieden. Een patent suggereert dat Apple de functie naar de Mac wil brengen. Misschien gaan we daar tijdens WWDC 2015 iets van zien? Daarvan lekte vandaag al de mogelijke datum uit. Verder zijn er weer geruchten die koud water gooien op alles wat we al over de iPhone 6 weten en bespreken we interessante updates en nieuwe apps en games. Zoals een grote update voor Oceanhorn, het nieuwe renspel Run Forrest Run en de langverwachte godengame Godus.

Nieuws

Apps

 • De Nederlandse Gekko-apps voor facturen en urenregistratie zijn nu door alle freelancers en ZZP’ers te gebruiken.
 • De langverwachte godengame Godus is uitgekomen voor iPhone en iPad.
 • Na Yo is er weer een chatapp met maar één doel. De Bark-app maakt van iedereen een online hond.
 • Met de Apple Store-app kan je nu de hardloop-app Runtastic Pro gratis downloaden.
 • Ook Run Forrest Run is vandaag uitgekomen op iOS. Een renspel met subtiele verwijzingen naar de film Forrest Gump.
 • De meeste voetbalcompetities starten pas in september, maar voetbal-app Mijn Team is alvast klaargestoomd voor het nieuwe seizoen.
 • In onze favoriete iPhone-game van 2013 Oceanhorn kun je nu vissen en is een nieuw eiland toegevoegd.
 • Pinterest gaat mee in de trend van sociale apps en introduceert een chatfunctie.

Rubrieken

 • De iCulture Deals staat vandaag bomvol met leuke koopjes. Van fraaie hoesjes tot de beste apps voor iPhone, iPad en Mac.

Nog meer vandaag

Apps die leuk zijn om te noemen, maar niet besproken zijn in een apart artikel:
ICS MoviePro iPad iPhone

 • Deze app waarmee je prijzen voor hotels, vluchten en autoverhuur vergelijkt, heeft de selectie verruimd naar meerdere dagen. Als je meer goedkope opties wilt zien, kan je op de iPhone 2 dagen om je datum heen kijken en op de iPad 3. Daarnaast geeft de app een kleine bonuskorting.
 • staat net als concurrent van ebookers ook niet stil. De hotelzoeker heeft een uitgebreid zoekfilter voor kinderen toegevoegd, waardoor je nu hotels voor vier kinderen kan zoeken. De overzichtslijsten werden opgeschoond en het zoeken als boeken gaan sneller.
 • (afgebeeld) De uitgebreide app voor filmen en monteren op de iPhone en iPad is weer beter geworden, met 5 presets zoals kleurenfilters die je kan activeren tijdens het filmen. De resoluties van video’s en foto’s zijn omhoog gegaan op de iPhone 5s en de app biedt een batterij-indicator. Handig is dat je slow motion in fragmenten nu ook kan instellen en bijschaven in de algemene editor. Opnemen kan ten slotte ook met wireless bluetooth headsets.
 • Reageren kan op de afzonderlijke artikelen.

Reageren kan onder de afzonderlijke artikelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 augustus 2014, 22:05
Categorie Round-up
Onderwerp iculture vandaag

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.