Godus

Godengame Godus uitgekomen voor iOS

Godus is een nieuwe simulatiegame van gameontwerper Peter Molyneux waarin je met alle facetten van het god-wezen in aanraking komt. In cartooneske setting.

GodusIn september vorig jaar riepen we deze game nog uit als trailer van de dag. Na een eerdere soft-launch is Godus vanaf vandaag verkrijgbaar voor iPhone en iPad. Godus is een simulatiegame waarin je zelf voor God speelt. Tegelijkertijd kun je in een online multiplayer ten strijde trekken tegen andere gamers. De game is ontworpen door de bekende gameontwerper Peter Molyneux, die al vele revolutionaire spellen op zijn naam heeft staan. Vooral de traditionele gamer zal warme herinneringen ophalen aan games als Populous, Black & White, Fable en Curiosity. Daarmee zijn de verwachtingen voor Godus meteen hooggespannen.

Zoals gezegd speel je in Godus voor God. Het omschrijft zichzelf als een heruitvinding van het thema god-games. Het laat je heersen over een levende en ademende wereld. Een wereld die er uitziet alsof het zo uit een cartoon had kunnen komen. Elke millimeter van het landschap kun je naar eigen wens vormen. Creëer bergen, rivieren of kies voor bebossing. Of laat je andere kant zien en stuur meteorieten of veroorzaak bosbranden. Tegelijkertijd ontdek je nieuw land, maak je eigen dorpen en steden die je laat bevolken door je eigen volk. Ook kom je tijdens het spel in aanraking met de Astari, de vijand van jouw volk.

Godus

Godus werd gefinancierd via Kickstarter en is ontwikkeld door DeNA Corp. Er is gekozen voor een freemium-model. Het spel is dus gratis te downloaden, maar wordt gefinancierd via in-app aankopen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 augustus 2014, 20:05
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.