iculture-vandaag
iCulture Vandaag

iCulture Vandaag: dit was dinsdag 22 april 2014

Vandaag op iCulture: iPhone 6 5,5 mogelijk pas in 2015, iOS 7.1.1 beschikbaar, populairste iOS-apps van afgelopen week en grote updates voor Mailbox, 1Password en Unread.

batterij-iphone-5Vandaag bleek maar weer eens: bij Apple staat niets in steen totdat het product definitief is aangekondigd. Speerpunt van de nieuwe 5,5-inch iPhone 6 zou dun zijn, maar de benodigde batterijen kampen met productieproblemen waardoor het toestel mogelijk pas in 2015 zal worden verkocht. Ook stelde Apple iOS 7.1.1 beschikbaar en bespraken we veel grote app-updates: de populaire e-mailapp Mailbox introduceert Dropbox-synchronisatie en de nieuwe Auto Swipe-functie, wachtwoordenapp 1Password is in een iOS 7-jasje gestoken en rss-lezer Unread kreeg zijn eerste grote update. Verder vandaag: een nuttige update voor de veilige berichtenapp Threema en geen account meer nodig voor reisadviesapp TimesUpp.

Opinie

  • Wordt Apple’s nieuwste product wel een smartwatch of horloge? Het zou best iets anders kunnen zijn.

Nieuws

Apps

Rubrieken

  • Dankzij de Paasdagen kon je genieten van een extra lang weekend, dus ons weekendoverzicht iCulture Weekend deze keer niet op maandag maar dinsdag.
  • In iCulture Deals naast afgeprijsde apps voor iOS en Mac ook de officiële iPhone-adapter met Lightning-kabel en universeel oplaadstation bij 1DayFly.
  • In iCulture Speelt bespreken we nieuwe levels voor het fraaie Monument Valley en kun je chatten in mijnenveger Flags.

Nog meer vandaag

Apps die leuk zijn om te noemen, maar niet besproken zijn in een apart artikel:
Threema

  • Je hebt voortaan geen account meer nodig om de handige Nederlandse verkeersassistent TimesUpp (gratis) te gebruiken. Ontwikkelaar Innovactory meldt iPhoneclub dat ze niks met accountinformatie deden en het daarom nu achterwege laten. Nieuwe aanmelders hoeven dus alleen nog hun agenda te delen, zodat de app nog wel een pushbericht kan geven als je weg moet met het openbaar vervoer of de auto, wil je de agenda-afspraak nakomen.
  • De veilige berichtenapp Threema (€1,79, afgebeeld) blinkt eigenlijk nergens in uit, behalve op het gebied van privacy en veiligheid. Een nieuwe update helpt de app op weg. Je kan nu maximaal 5 foto’s en video’s selecteren om tegelijk te versturen in een chat. Er is een verwijderknop in het foto-overzicht en je kan afbeeldingen nu vanaf andere apps openen in Threema.
  • De iPhone- en iPad-app van Booking.com (gratis) wordt aan de lopende band vernieuwd. In versie 6.7 zijn boekingen in de app opnieuw vormgegeven en is het makkelijker om boekingen die je op de website hebt gedaan, te importeren in de app. Waarschijnlijk wil de reissite dat meer appgebruikers een account aanmaken, want dat wordt extra aangemoedigd na de update.
  • Booking.com voor het hotel. En voor de vlucht? Vueling (gratis) bijvoorbeeld. Die is bijgewerkt naar versie 4.0 en heeft vanaf vandaag verschillende zoekschema’s. Met Basic zoek je de goedkoopste vlucht op ruim 100 bestemmingen, met Optima kies je een stoel en mag je zwaardere bagage mee en Excellence is voor de happy few met een stoel op de eerste rij, voorrang bij het instappen en de optie je vlucht vooruit te zetten.

Reageren kan op de afzonderlijke artikelen.

Reageren kan onder de afzonderlijke artikelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 april 2014, 22:43
Categorie Round-up
Onderwerp iculture vandaag

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.