iculture-peilt
iCulture Peilt

iCulture Peilt: nieuwe iPads en iWatch meest gewilde Apple-aankondigingen

De meeste iCulture-lezers hopen dat Apple vanavond de nieuwe iPads en de iWatch aankondigt. Dit blijkt uit een korte peiling.

Apple-uitnodiging-22-oktober-iPad-400x215Vanavond om 19:00 uur Nederlandse tijd vindt er in San Francisco een groot Apple-evenement plaats, waar uiteraard weer de nodige nieuwe producten worden aangekondigd. Wat Apple allemaal zal onthullen lijkt voor een groot deel al via het geruchtencircuit te zijn gelekt en hebben we in een eerder artikel op een rij gezet, maar er is nog iets om rekening mee te houden: de verwachtingen van de iCulture-lezer. We vroegen ons afgelopen zondag af op welke aankondigingen jullie het meeste zitten te wachten, een peiling waar we inmiddels flink wat interessante resultaten uit kunnen halen.

De verwachten voor vanavond lijken onder lezers van iCulture verdeeld. Slechts een kleine meerderheid zegt te hopen op de iPad 5, gevolgd door de iWatch en de iPad mini 2. Ook de verschijningsdatum van OS X Mavericks staat hoog op de verlanglijst. Gek is het niet dat er bovenin de onderzoeksresultaten zoveel verdeeldheid bestaat: je kon drie stemmen uitbrengen in de poll.

De resultaten

Bekijk grafiek.
Diagram niet zichtbaar? Gebruik deze directe link.

Een klein aantal gebruikers hoopt op totaal andere onthullingen. Ton Nolles wil bijvoorbeeld Aperture weer eens vernieuwd zien worden:

Er moet eindelijk eens een major update van Aperture komen zodat het weer vooloopt op Lightroom ipv achterloopt zoals het nu is. er moet bij Apple weer eens wat meer aandacht komen voor de gebruikssoftware die ze ook op de markt brengen. Wat heb je aan een nieuwe Mac wanneer de software (dus niet het besturingssysteem) achterblijft.

Toon is door zijn iPad zo verknocht aan touchscreens, dat hij deze inmiddels wel in de MacBook wil zien:

Een MacBookPro Retina mét touchscreen!
Hoe vaak ik al meegemaakt heb dat mijn vriendin (die zich in meer of mindere mate mijn iPad heeft toegeëigend) met haar vingers op het scherm van mijn MacBook probeerde te scrollen, swipen etc. etc.
Het moet er gewoon van komen, toch? Of anders op de iMac, maar daar is het scherm waarschijnlijk te groot voor.

Marciemarc denkt dat Apple met de Apple TV vierde generatie in combinatie met AirPlay Mirroring wel eens een geducht game-apparaat kan aankondigen:

Ik wil zo graag games via AirPlay-Mirroring spelen, maar denk dat dit alleen echt feilloos zal gaan met een 5S icm met de 4de generatie Apple TV. Ik hoop dus op een nieuwe Apple TV en verwacht dat dit een killer combinatie gaat zijn waarmee ik mijn honger naar een PS4 kan stillen. Ik kan tenslotte niet alles willen/hebben.

Wij rekenen er inmiddels al een beetje op dat de iPad 5, iPad mini 2 en OS X Mavericks aan bod komen, maar één van de populaire wensen in onze peiling komt volgens analisten niet aan bod: de iWatch. Het horloge zou pas in 2014 klaar zijn en komt daarom vanavond niet aan bod. Uiteraard kunnen we daar pas zeker van zijn na de presentatie.

Verantwoording

De hierboven besproken cijfers zijn gebaseerd op onze poll van zondag 20 oktober. We hebben de resultaten zoals getoond op dinsdag 22 oktober om 9:40 gebruikt. Toen was er 6.033 keer een stem uitgebracht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 oktober 2013, 10:20
Categorie Achtergrond
Onderwerpen iculture peilt, ipad

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.