Moederdag: ‘Moeder wil het liefst een iPad’

Moeders willen liever een iPad dan een andere tech-gadget. 91% heeft liever een iPad dan een bos bloemen. En bij de tech-gadgets wil meer dan 50% ook een iPad. Alleen krijgt moeder vaak niet wat ze wil en gaat het vaak om koopjes.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

ipad moederdagcadeauBloemen en bonbons: het is voor veel moeders vaste prik op moederdag. Maar eigenlijk hebben moeders veel liever een iPad. Dat blijkt uit een onderzoek van Techbargains. Die uitslag is niet zo verrassend, want je moet wel gek zijn om de voorkeur te geven aan een (vergankelijke) bos bloemen als je ook een dure gadget kunt krijgen. Toch bevat het onderzoek informatie die wél interessant is. Kijk je namelijk naar alleen tech-cadeau’s, dan blijkt de iPad ook daar favoriet: 51% van de moeders wil een iPad, 16% een MP3-speler, 14% een laptop en 9% een e-reader.

Helaas zul je bij de iPad wel helpdeskdiensten erbij moeten leveren, want uit hetzelfde onderzoek blijkt ook dat 42% van de moeders zich niet tech-savvy vindt. De kans dat moeders een iPad krijgen is trouwens niet zo groot: de meerderheid van de mensen geeft niet meer dan 50 dollar uit aan cadeau’s voor moeder en maar liefst 81% gaat op zoek naar een kortingsbon of aanbieding voor moederdag. Al met al schildert het onderzoek een nogal tragisch beeld: 31% van de moeders wil het liefst een tech-gadget, maar slechts 11% krijgt er eentje. En wat bloemen betreft: 13% van de moeders wil bloemen, maar in werkelijkheid wordt 26% van de moeders met bloemen opgezadeld.

De volledige infographic is bij Techbargains te zien.

ipad moederdag

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 mei 2012, 19:25
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.