iApp-a-Day gaat van start met Pumpkin en Magic

iApp-a-Day gaat in november elke dag een applicatie beschikbaar stellen. De applicatie is gratis en toont steeds nieuwe mogelijkheden van de iPhone en iPod touch.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iApp a DayVanaf vandaag is ontwikkelaar Sean Herber begonnen met z’n levenswerk: het uitbrengen van één iPhone-applicatie per dag gedurende de hele maand november. Alle applicaties worden beschikbaar gesteld via AppTap. De aftrap werd maandag al gegeven door Pumpkin, een simpele applicatie waarmee je in Halloween-stemming komt. Pumpkin is een roterende Jack-o-lantern, die zich aanpast aan de manier waarop je de iPhone vasthoudt.

Op het eerste gezicht lijkt de applicatie vrij simpel, maar het laat wel zien wat er mogelijk is met de accelerometer in de iPhone en hoe andere applicaties er gebruik van kunnen maken. Onlangs werd overigens ook bekend dat er in de Nokia N95 een accelerometer aanwezig is – alleen doet Nokia er weinig mee.

Op de website iappaday.com vind je een soort adventskalender waarop je dagelijks kunt volgen welke nieuwe applicatie erbij is gekomen. Vandaag kwam applicatie 2 beschikbaar: Magic. Dit is een mobiele variant van de Magic Eight Ball: stel een vraag en de besliskogel geeft het antwoord. Maar Magic heeft ook een sociale kant: als je het antwoord niet bevalt kun je een eigen antwoord geven, die ook opduikt bij andere gebruikers van de applicatie. Magic haalt regelmatig nieuwe vragen en antwoorden op – afkomstig van gebruikers over de hele wereld.

Volgens sommige website is het hele project bedoeld om het gebruik van Installer.app te promoten; aangezien de makers van plan zijn om er ooit geld voor te gaan vragen. Maar zolang het elke maand 30 nieuwe applicaties oplevert hoor je ons niet klagen.

Hoeveel zou Installer.app eigenlijk mogen kosten? Een tientje? Vijftien euro?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 oktober 2009, 21:26
Categorie Apps
Onderwerp installer

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.